tirsdag den 29. maj 2012

Floriaden 2012Vi er netop kommet hjem fra en tur til Floriaden i Holland arrangeret af Randers Havekreds. Floriaden afholdes hver tiende år og vi var der netop også for ti år siden.


På Floriaden finder man masser af ideer og inspiration til haven, både smukke, interessante, harmoniske, disharmoniske, fantasifulde, skøre, fantastiske og alle mulige andre former for haveforslag. Floriaden rummer kort sagt alt, hvad hjertet kan begære.


Vi er allerede i gang med at realisere et par ideer. Når man skal være ærlig, må vi erkende, at mange af de ideer vores have rummer, har vi blandt andet fundet på rejser i ind- og udland til spændende haver.

Mange af de viste eksempler er pæne og ret ordinære, som handler om det vedtagne, og som man kan finde i mange haver.                                 Også japansk inspirerede haver så man eksempler på.                      En spændende idé til en forhave eller hvor den nu kan realiseres.

          Så er der dækket op til en surrealistisk middag - det grønne bords glæder.                           Vi er vel her ovre i noget eventyrligt og drømmeagtigt.


                            Og her er vi nede i detaljen - jeg kan næsten ikke få nok af det.

                                                           Sofa i det grønne.                              Det var meget varmt, og de unge mennesker blev svalet lidt af.Skiver af plexiglas gav illusionen af fantastiske blomster, eller er det mon en sværm af flyvende tallerkener?                                                 Små øer af søanemoner.

                                               Smuk og enkel design.                                                     Sofa i flettet pil.Vi besøgte også Jan Boomkamp`s forevisningshaver i Hengelo. Her var Inger og jeg sidst for 23 år siden, og det var et besøg, der satte sig spor hjemme i vores have. Vi blev i den grad inspireret af havernes idérigdom, alt det formklippede, opstammede og i det hele taget alt den fine design vi blev vidner til.Det var en god oplevelse igen at vandre gennem de smukke haver. Meget var naturligvis forandret i løbet af de mange år, men der ligger stadig en mængde inspiration, som kan give anledning til forandringer i den kommende tid herhjemme i haven.16 kommentarer:

 1. Tak for alle de inspirerende billeder til os, der ikke kommer til Floriaden. Det må have været en stor oplevelse :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe
   Velbekomme. Ja, det var en stor oplevelse med alt de vi så, men også dejligt at rejse sammen med en flok haveintresserede mennesker.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Herlige bilder! Utrolig artig med alt det lekfulle, fantasifulle (fra "Foriaden"), og det vakre, stilfulle fra Jan Boomkamps hager.
  Takker for dette:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingrid
   Ja, det er spændende at se al den fantasi, der kom til udtryk. Meget af det kan nok ikke anvendes direkte hjemme i haven, men falder ind under begrebet kunstnerisk oplevelse.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. Smukke billeder som altid.
  Det ser ud til at i har haft, en både hyggelig og inspirerende tur.
  Jan Boomkamp`s have vil jeg skrive mig bag øret.
  Nye idéer må sørme presse sig i på, efter sådan et besøg.

  Tak for turen.
  Kh
  Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina
   Ja, Jan Boomkanp`s haver er noget helt særligt, de kan virkelig anbefales. og idéerne står nærmest i kø.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Ahhh,her var det mye flott og inspirerende-det grønne bordet var virkelig en ide..! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tone
   Ja, jeg kan virkelig forstille mig, at netop du ville falde for det grønne bord. Det var også eventyrligt og dybt originalt.
   Kh. Jørn

   Slet
 5. Kære Jørn
  Jeg kan se at der har været lidt for enhver smag ;-)der på Floriaden.
  Den sidste have kan jeg virkelig godt forstå,¨har været en stor inspiration for Inger og dig :-)
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gro
   Ja, på Floriaden var der noget for enhver smag - måske lige undtaget plantesamlere. Der var ikke rigtig sjældne planter at købe med hjem. Det gik mere på æstetik og holdninger.
   Kh. Jørn

   Slet
 6. Hold da op for skønne billeder, der var allerede et par ideér der kunne hugges!! Også tak for tippet med Jan Boomkamp`s have, den må jeg lige ind og google. Vi tager nemlig til Floriaden i uge 25 og derefter skal der jo ske lidt mere. Kan man nå og se hele udstillingen på en dag?
  kh fru friis

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis.
   Nogen af rejsedeltagerne klarede udstillingen på en dag.
   Men vi var nogen, der brugte to dage på den. Jan Boomkamp`s have klares på én dag, og der er en fantastisk planteskole i forbindelse med haverne.
   Kh. Jørn

   Slet
 7. Vilka underbara och inspirerande bilder du bjuder på!
  Den stora gröna soffan, det gröna matbordet, Bergatrollet, den ljusrosa väskan med svartbladiga växterna... Tack!

  Mvh Eira

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eira.
   Ja der var mange spændende ting at opleve, og det jeg viser på billederne, er jo kun et lille udpluk.
   Kh. Jørn

   Slet
 8. Tak fordi vi måtte kigge med, det ser ud til at have været en fantastisk tur. Smuk have må jeg sige kan godt se dens inspirationskraft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibe
   Velbekomme. Ja, det var en fantastisk tur med masser af inspiration.
   Kh. Jørn

   Slet