lørdag den 13. september 2014

Det går mod efterår.


Her i midten af september ballancerer haven mellem sensommer og efterår. I det smukke vejr vi har lige nu, hælder den nok mest mod sensommer.


Et sikkert tegn på at sommeren går på hæld er de mange spindelvæv rundt om derude.


Visse af træerne er begyndt at drysse med visne blade.Dagene begynder med en tågedis, der giver haven et lidt drømmeagtigt udseende.Fra Bornholm hjembragte vi denne søjleagtige sten, som nu har fået sin plads.I Svaneke fandt vi denne skulptur / krukke udført af keramikeren Louise Kragh Hansen. Den stod i en udstilling sammen med en mængde andet godt bornholmsk kunsthåndværk. Den dejlige organiske form fangede straks vores opmærksomhed, men den lå prismæssigt i overkanten af hvad vi syntes vi skulle bruge. Efter at havde forladt forretningen sad vi på Svaneke Torv og nød det dejlige vejr og livet omkring os, men krukken rumsterede stadig i hovedet på os begge, og efter at have snakket lidt om det, gik vi tilbage til forretningen og købte den. Her står den så i vores have med en plante, som vi synes klæder den.
Den grønne bunddække i baggrunden, er Mor og Barn, Tolmiea menziesii. Den havde bredt sig rigeligt i bedet, hvorfor vi i går fik ryddet lidt op i den.Der kom en del sten til syne, som jeg har lagt der for mange år siden - og det var jo egentlig den karakter jeg havde tænkt mig, bedet skulle have.Den sølvgrå Artemisia breder sig ind under roser og Stolt Kavaler og giver bedet lidt vild karakter.6 kommentarer:

 1. Vilken vacker trädgård ni har och bjuder bilder på!
  Låter mig inspireras såväl av helheten som detaljerna.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katarina
   Tak - det er dejligt ar vide, at der en nogen derude, der værdsætter billederne fra vores have. Den betyder rigtig meget for os, og vi glæder os også over både detaljer og helheder når vi ser haver.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Skøn krukke og skønne billeder, tak for det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maniki
   Velbekomme det glæder mig, du kiggede ind.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. This garden is always a beauty!!
  Love the walks in it!
  All my best
  Elisabeth

  SvarSlet
 4. Hej Elisabeth
  Than you - you are welkommen.
  Kh Jørn

  SvarSlet