søndag den 19. oktober 2014

Efterår i HAVEN VED HEGNET.


Dette eksemplar af en port (gitter fra en gammel kakkelovn) fandt vi i går på loppemarkedet på Storetorv i Aarhus, og kunne straks se det for os hjemme i haven. Helt præcis hvordan det skal anvendes er endnu ikke afgjort, men jeg synes, at der er noget romantisk over en sådan nyrenæssance ting - måske kan den symbolisere indgangen til `Paradiset`. Den kan åbnes, så der er mulighed for at slippe igennem nåleøjet.
Vores paradis ligger lige nu hen i efterårets tegn, og der er noget smukt, stemningsfuldt, men også lidt vemodigt over at være nået hertil. Vi har oplevet så mange efterår, at vi nu selv befinder os i vores livs efterår, hvilket giver anledning til eftertanke. Et klogt menneske har engang sagt: "Vil du være lykkelig i din have, må du ha` forsonet dig med tanken om alt levendes uundgåelige og bestandige forandring, også at det visner og dør".Hostabladene skønhed har vi glædet os over sommeren igennem, men har i oktober antager de deres intense gule farve umiddelbart før de klasker sammen og forsvinder.

Også her i oktober kan en solstråle finde ind i haven, hvor man kan sidde og nyde skønheden i forfaldet.


4 kommentarer:

 1. Det er nogle supergode stemningsbilleder du har taget fra din dejlige have..... det er en virkelig flot port du har funden på loppemarked ;) - den kunne jeg nok heller ikke stå for hvis det var mig der fandt den ;)

  SvarSlet
 2. Hej Tim
  Tak. Ja, efteråret kan være stemningsfuld. Nu må vi se, hvad vi finder på med porten.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 3. Hej Jørn .Vidunderlige efterårsfarver du viser fra jeres have..................og sikke et godt fund med porten.Spændende hvor i anbringer den.
  God dag Jette

  SvarSlet
 4. Hej Jette.
  Tak. Ja, lige nu stråler haven i efterårets farver, før den trækker i sin vinterdragt. Porten er foreløbig hængt op på en støttevæg.
  Kh. Jørn

  SvarSlet