tirsdag den 14. oktober 2014

Havens gemmer.


Vores have har sine gemmer - små overraskelser - der langsomt dukker frem på turen rundt. Det kan være uventede sammensætninger af ting eller bare det, at de er smukke, en plante som er klippet lidt specielt, en sten med et særpræg, der gør, at den får en fremtrædende plads. Vi tilstræber altid, at tingene i haven opnår en naturlig og harmonisk sammenhæng, og har stor fornøjelse af at flytte rundt på tingene, hvorved vi undertiden kan opnå en ny og overraskende virkning.
Jeg er meget optaget af kontrasten, der opstår når man lader bløde planter smyge sig hen over hårde og kantede sten.En firkantet krukke med en kuglestruktur af små Heber kan fange opmærksomheden.Den skal dog også falde naturligt ind i omgivelserne.De små granitfugle fandt vi hos billedhuggeren Jørgen Glud i Rødkærsbro, og synes at de med deres rustikke og lidt grove karakter falder naturligt ind mellem de klippede buksbomkugler.


Jeg viser hende igen og igen den lille Madonna, for hun har fået en central placering i haven, hvor hun minder os om en dejlig ferie i Paris.


Den flækkede sten (sandwich med løg) har jeg også vist mange gange. Den bliver ofte flyttet rundt og indgår derved i forskellige nye sammenhænge.


I billeder taget i regnvejr kan man opnå smukke douchede farver, samtidig med at granitstenene får en mere mættet tone.


Bladene med de mange forskellige former og farver giver et righoldigt og naturligt bunddække.


De klippede stedsegrønne buksbom giv haven en fast struktur, der ikke mindst i vinterhalvåret har sin betydning.6 kommentarer:

 1. Många fina har ni och min favorit är absolut hamburgaren, som jag kallar den. Riktigt läcker!/Merja

  SvarSlet
 2. Hej Merja
  Tak. Hamburgeren har stået i vores have i mange år. Vi fandt stenen i to stykker i en grusgrav, og så var der jo ikke langt til at bruge lidt jord og husløg mellem de to halvdele
  Kh Jørn

  SvarSlet
 3. Such gorgeous gardens ! I am delighted decorations especially I like rock ornaments !

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ela
   Thank you. I like rock ornaments too.
   Kh Jørn

   Slet
 4. Som altid meget smukke billeder. Hver gang jeg ser jeres flækkede sten med husløg får jeg lyst til at snuppe idéen. Når jeg får lidt bedre tid, vil jeg gøre forsøget og finde det rette sted. Jeg er simpelthen hel vild med den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Tak. Du er velkomme til at snuppe idéen - du må ud for at finde den rigtige sten.
   Kh. Jørn

   Slet