søndag den 19. august 2012

Havens magiske kraft.


Efter et stykke tid at have ligget underdrejet af sygdom, må jeg se at komme på banen igen. Rodets onde hedder Campylobacter - bakterier og er en maveinfektion, der lynhurtigt kan opstå og som dræner kroppen totalt for kræfter.

Heldigvis havde vi nået at gøre haven klar til besøget fra Toftlund Havekreds den 4. august, så det grove var klaret til denne weekends åben have, men Inger har da haft travlt i den forløbne uge og har selv måttet tage sig af alle gæsterne.




Det er kun 14 dage og minus otte kilo siden jeg blev syg, men føles som en evighed. Alt hvad der hedder modsstandskraft og ens identitet føles at sive ud af kroppen, hvor man ligger i en døs og alt - selv ens haveglæde synes at ligge på et nulpunkt.



Når man så endelig kan begynde at komme lidt op og ud, er det som om selvsamme have tager hånd om én. Man fornemmer at den med sin kraft åbner op til de fortryllede rum og byder én velkommen tilbage.





























































24 kommentarer:

  1. Kære Jørn. Hvor dejligt at høre at der er liv i dig igen og at haven igen kan bringe dig glæde. Vi har sendt dig mange tanker i den forløbne uge efter åben-have besøget hvor du vitterligt var en skygge af dig selv...absolut ingen Lucky Luke der!!!

    Selv om vi havde dårlig samvittighed over at forstyrre dig, nød jeg haven lige så meget som første gang jeg så den. Aladins grønne hule vil jeg kalde den, skatte overalt :o)

    Fortsæt den gode stil med at komme til kræfter, dejligt at høre fra dig på bloggen igen og kæmpe haveknus og mange hilsner til dig og Inger fra fru friis & gemalen :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Jette med gemal.
      Tak for besøget, det var hyggeligt at i kiggede ind da i var på jeres tur rundt. Det går nu den rigtige vej med helbredet.
      Kh. Inger og Jørn

      Slet
  2. Håber du hurtigt må komme ovenpå igen.
    Tak for rundvisningen igennem din altid smukke have. Jeg har nydt turen.
    Gode billeder.
    Ha´ en dejlig søndag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Landbohaven.
      Tak. Hyggeligt, at du kiggede med.
      Kh. Jørn

      Slet
  3. Godt, du har det bedre. jeg har ofte spekuleret på, hvordan jeres have ville reagere på sygdom og dermed følgende mangel på nussen og klippen; men den ser jo skøn ud som altid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie.
      Ja, det er også en interessant tanke - for en have eksisterer jo i virkeligheden ikke mere end dertil, hvor dens ejere magter/orker at passe den længere. Heldigvis har jeg Inger, der fortsatte processen og som også har levet sig helt ind i `havens behov`.
      Kh. Jørn

      Slet
  4. Uha - ja der kan hurtig ske noget. Håber du er OK igen. Jeres have ser skøn og frodig ud - selvom det vel også hos jer, er begyndt at være lidt tørt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sussi.
      Ja, det kan komme som lyn fra en klar himmel. Heldigvis er jeg på rette kurs igen.
      Kh. Jørn

      Slet
  5. øv .. god bedring til dig.
    haven ser nu stadig skøn ud på billederne ;0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Merete.
      Tak. Haven er jo en god medicin.
      Kh. Jørn

      Slet
  6. Det var da en grim omgang, du har reddet dig. Det er godt du har din helbredende have, der er intet der er bedre end at komme ud og se det hele gror og har det godt.
    Fortsat god bedring.
    Kh
    Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, man må love for sin helbredende have, Det er vel noget af det mest livsbekræftende man kan tænke sig.
      Kh Jørn

      Slet
  7. Skönt att höra att du är på bättringsvägar. Och på dina bilder kan man inte se att du har varit sjuk, underbara bilder på en helt fantastisk trädgård. Som vanligt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Fia
      Tak. Det er dejligt, at du har glæde af at kigge billederne fra vores have.
      Kh Jørn

      Slet
  8. Fortsat god bedring. Og dejlige billeder.

    Hilsen Hanne, Tilst.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hanne
      Tak. Ja, jeg har stor glæd af mine ture rundt med kameraet.
      Kh. Jørn

      Slet
  9. Usch campylobacter, det låter inte kul! Skönt att höra att du är på bättringsvägen! Och att Inger kunde ta hand om haven medan du var sjuk, haven ser, som alltid, fantastisk ut!
    Hälsningar
    Katarina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Katarina
      Tak. Ja, det er godt at have et medmenneske tæt på - også når man er syg.
      Kh. Jørn

      Slet
  10. Øv en omgang, håber du er fit for fight igen snart. Jeg har talt med nogle fra omtalte havekreds - de var meget begejstrede. Kunne ikke selv komme med pga arbejde, men var jo så heldig at besøge jer sidste år. Det er en helt fantastisk have, I har, og dens frodighed har jeg ikke set overgået andre steder. Lækkert.
    ps - jeg har bøvl med ordbekræftelserne rundt om på diverse sider. Er de nødvendige? Håber jeg kan tyde det nu når jeg trykker udgiv...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tulle

      Tak, jeg synes det går fremad, men det tager åbenbart sin tid. Det glæder mig at høre, at gæsterne fra Toftlund var begejstrede. Jeg husker godt at vi havde besøg af dig og din mand sidste sommer, det var rigtig hyggeligt.
      Kh. Jørn

      Slet
  11. Det var ett nöje att titta på er underbara trädgård.Jag är djupt imponerat.Alla dessa formklippta träd och buskar kombinerat med vackra bladväxter.Kort sagt helt underbart.
    MVH
    Renate

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Renate

      Det glæder mig, at du har glæde af at kigge billederne fra vores have. Det er rigtigt, vi er meget optage af alle de formklippede vækster i haven.
      Kh Jørn

      Slet
  12. Hej Jørn
    Godt du er ovenpå igen, for det var da en ordentlig omgang, du var igennem der..
    Skønne billeder som sædvanlig du viser der !!! ØV ØV er så sur på mig selv over at jeg forpassede jeres åbne hus... Må huske at skrive datoen i kalenderen næste år !!

    VH Lena

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lena
      Ja, det er rart at det igen går fremad selv om det går langsomt. Vi vil glæde os til at få besøg af dig til næste år. Vi har endnu ikke fundet ud af hvilke datoer, venter blandt andet på at Haveselskabet skal melde ud omkring Havefestival.
      Kh. Jørn

      Slet