onsdag den 12. oktober 2011

Mageløse magiske efterår.

Træernes blade drysser ned på havens gange og på de klippede former på buskene - ja, kort sagt, der ligger nu blade overalt - også i tagrenderne, der nu snart skal renses. Haven har ændret karakter , og et eller andet sted er det jo smukt, det giver en egen stemning, der også er iblandet lidt vemod - for det var jo så den sommer.
Farverne ulmer og gløder i havens bund og ind imellem er de så intense, at man ikke troede det muligt.
Den røde parykbusks blade bliver endnu rødere her på slutningen af sæsonen. 


Solen står lavt nu, der kommer ikke så meget lys ind i haven. Men de lysstriber, der alligevel finder vej herind sætter skiftevis spot på det ene og det andet hen over dagen, hvorved tingene bringes i focus og virker farvemæssig særlig stærk på baggrund af den mørke skygge.


Lysets forvandling 
Lærketræets nåle, den røde Acer samt  Stjernemagmoliaen  i baggrunden bringer billedet over i den varme side af farvekredsen.


Man finder jo de fineste edderkoppespind rundt i haven på denne tid. Små kunstværker, som er værd at stoppe op for at studere. Lige her synes jeg, at det kan ligne fænomenet med mosekonen, der brygger.Her er det dekorativt placeret i kugletidslen.Der er stor variation i "vævningerne", men hvorfor skulle edderkopper ikke også have personlighed og udtrykke sig på sin helt egen måde?10 kommentarer:

 1. Så mye nydelige høstfarger og så flott høsthage du har ,en blir jo glad av og se på bildene dine .
  Ha en fin dag , Marit.

  SvarSlet
 2. Dejlige efterårsbilleder, Jørn:) I må have fået et større snert af frost end her, mine Hosta er alle stadig grønne.

  SvarSlet
 3. Hej Marit.
  Tak for din kommentar. Jeg må sige, at det glæder mig at du bliver glad af at se mine billeder. Det må vel blandt andet være det, det drejer sig om, når man kigger ud i verden via andres blogs at man glædes og finder inspiration.
  Kh. Jørn

  Hej Tim
  Tak for kommentaren - hyggeligt, at du kiggede ind.
  Kh. Jørn

  Hej Lisbeth.
  Også tak for din kommentar. Det er nok rigtigt, at efterårsfarverne kommer lidt hurtigere her på grund af vores beliggenhed tæt på den jyske højderyg.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 4. Åh ja, det er meget smukke farver - og næsten en hel anden have at kigge på.

  SvarSlet
 5. Hej Sussy.
  Tak for kommentaren. Ja,haverne rummer stadig en masse skønhed og lige nu er det som at bevæge sig ind i en anden verden med sin helt egen stemning.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 6. Fantastisk smukke billeder af efteraars stemning, magiske farver ...og jeg maatte smile over din konsideration af edderkoppespind, for det er jo rigtigt, det er nogle kunstvaerker, og ikke to er ens.
  Haaber ikke, der er for koldt allerede derhjemme, hernede 'dojer' vi endnu med 25° :-)

  SvarSlet
 7. Hej Jane.
  Tak for din kommentar. Jo, nattefrosten er ved at sætte ind her. Det er virkelig synd for jer, at i endnu må gå og "døje" med 25 grader.

  Vi har planlagt en tur til Andalusien sidst på måneden, for blandt andet at se mauriske haver, og håber derved på at få del i lidt af varmen.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 8. Smukkke efterårsbilleder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Din hage er jo helt fantastisk. Former, farger og sturktur skaper et helhetlig vakkert inntrykk også nå om høsten. Acer skal definitivt få en plass hos meg neste år, urtjusigt!!

  SvarSlet