lørdag den 15. december 2012

Koglerier


Straks efter at den store juletræskasse var hentet ned fra loftet lød der en puslen og skramlen, det var nisserne, der begyndte at røre på sig. Kort tid efter havde de placeret sig på de mest mærkværdige steder i huset - ja, helt ud i haven havde de fundet vej, hvor de muntrede sig i sneen.
Inden for var der mere ro.Nissefar smagte lidt rigeligt på snapsen og da det svimlede for ham, måtte han sætte sig.


Stuenisserne hyggede sig inden døre i den lune stue. Og så var de musestille i modsætning til havenisserne.Selv børnebørnene var stille, medens de legede med deres lego-klodser.
Så Inger nød at have ro til sin avis.Der var masser af brænde i stativet og det var nødvendigt, for det var bitterligt koldt uden for og sammen med varmen bredte julehyggen sig ud i det lille hjem.
En engel slap også ud af kassen og fandt en plads på det gamle hjørneskab.På turen rundt i haven mødte man havenisserne, der hujede og larmede medens de legede i sneen.
"Tit-tit du kan ikke finde mig"! - råbte de til hinandenHelt om til havens fjerneste kroge havde de bredt sig. Nu synes vi ligesom ikke rigtig at havenisser er noget at samle på - det er ikke rigtig vores stil, men i dette tilfælde var vi jo kommet uforskyldt i det, og vi prøvede at ignorere dem. Måske ville de trække over i nabohaverne.
Alt skulle prøves.
Der var forskellige aldre, nogle smårollinger var parkeret i noget, der kunne ligne en kravlegård.Al den nisselarm vækkede troldefar, der stak sit søvnige hoved frem ovre i grenbunken, hvor han sammen med sin familie og pindsvinet var gået i hi for vinteren.Herefter så vi ham forskellige steder i have - selv om han gik i sne til halsen - han var rundt og inspicere sine træer idet han både har en troldhassel, en troldakacie, en troldlærk og en troldtjørn.
Ude i sneen kan man også møde en prinsesse. Hun fik pandehåret klippet af min datter Jette da hun var 4-5 år gammel.
 Og der er også en abe. De er sammen med trolden er forhenværende skuespillere i det dukketeater, jeg lavede til vore børn i 1966. Børnene fortæller, nu de er blevet voksne, at de dengang var lidt bange for trolden.Rundt i haven står stadig krukker med små træer, der nu bliver stillet ind til husmuren for at skåne dem lidt mod kulden.
Gadelyset slukkes klokken 24,00 og så er der virkelig mørkt. Træet i forhaven kommer da til sin ret, og når vi går ud i haven, står himlens stjerner og lyser.
Endelig blev det jul i det lille hjem og julemanden kom og tømte sin sæk med julegaver.Men først skulle der danses om juletræet.Glædelig jul11 kommentarer:

 1. Hej i Silkeborg. Dejlig julekavalkade også glædelig jul Milbakhaven i Vendsyssel.

  SvarSlet
 2. Fra mig skal der også lyde en rigtig god jul.
  Og en fin kavalkade af fine nissebilleder ude og inde.
  God weekend Jette

  SvarSlet
 3. Et fantastisk juleeventyr. Der går helt H.C. Andersen i den.

  Rigtig god jul og godt nytår til jer begge.

  Venlig hilsen
  Lissy og Elmer
  Hinnerup

  SvarSlet
 4. Morsomt, skvatt jo nesten i stolen her da trollfar dukket opp :)))
  Riktig god jul!

  SvarSlet
 5. Tak for en sød historie, jeg sidder med smil på læben.
  Rigtig god jul også til jer :)
  PS Det gør nu ikke noget med den slags havenisser.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 6. Ja, det var jo en rigtig julehistorie. Glaedelig jul ogsaa til jer !

  SvarSlet
 7. Поздравляю с Рождеством Христовым! В этот светлый праздник хочу пожелать мира и спокойствия в вашем доме, добра, взаимопонимания, достатка, любви, счастья, душевного равновесия, успехов во всех начинаниях, побольше радости, крепкого здоровья и всех благ! Пусть оправдываются все ожидания и сбудутся самые заветные мечты!

  Merry Christmas and a Happy New Year!

  SvarSlet
 8. Jeg vil bare ønske en glædelig jul til dig og din familie !!

  SvarSlet
 9. I like all your garden Nissen and other small people. A very Merry Christmas to you, my friend.
  Happy Gardening in 2013!
  David/Houston, Texas :0)

  SvarSlet