tirsdag den 24. oktober 2017

I slutningen af oktober.


Efteråret er forbundet med en særlig skønhed, der jo handler om forfald, men på en charmerende måde, men samtidig kan man føle et vist vemod over sommeren, der forsvandt.Der kan stadig være arbejde at gøre, men jo slet ikke som i foråret, hvor man jo begynder helt forfra. Man kan vel godt tale om havens cyklus - de forskellige stadier gennem et haveår, hvor hver årstid har sit tydelige præg.


Inger og jeg var forleden i Musikhuset i Aarhus og hørte en klassisk koncert 'I naturens vold', hvor halvdelen af koncerten var udfyldt af Vivaldi´s 'De fire årstider'. Tænk at årstiderne kan udtrykkes så smukt gennem musik. Jeg sad i mit stille sind og sammenholdt det med alt det man oplever gennem årstiderne i haven.


Efteråret er ikke uden poesi. Pludselig kan man acceptere mere rod i form af visne blade, der rasler rundt, og Hosta der klasker sammen og flyder ud over stien - prydgræsser som vælter rundt og det opfattes alt sammen som 'malerisk'.


Den lille fugl kigger betuttet på alle de nedfaldne blade.

Som 3-årig kiggede min datter sig forbavset omkring i haven, da hun oplevede, at træerne var ved at miste deres bladene. Er de gået i stykker - spurgte hun?Jeg har gennem årene også været flittigt rundt med kameraet i oktober.Lige nu står mange af havens vækster med deres skrøbelige skønhed, hvor regn og rusk hurtig vil udviske de små undere.
10 kommentarer:

 1. Hei Jørn. Nydelige motiver i høsthagen din. Hagen er flott også om høsten. Flotte motiver en kan fange med sollyset. Sola ser vi ikke her, det regner og regner. Det har det gjort i hele høst, og det bærer også hagen preg av. God kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanna-Lise.
   Tak. Ja I har fået meget regn, vi har set billeder på TV af store oversvømmelser oppe hos jer. God dag til dig
   Hilsen
   Jørn

   Slet
 2. Når jeg ser dine billeder, tænker jeg, at der da næsten ikke er noget smukkere end en solfyldt oktoberdag. Du har virkelig formået at fange en stemning i dine billeder.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna. Det glæder mig, det du skriver om mine billeder, for det er noget jeg er meget optaget af.
   Venlig hilsen
   Jørn.

   Slet
 3. Svar
  1. Tak Pernille. Du kender jo om nogen haven, eftersom du har fulgt den gennem alle faser. Tillykke med Storm, vi glæder os til at være med til at fejre ham lørdag.
   Kærlig hilsen
   Mor og Jørn

   Slet
  2. Vi glæder os til at se jer

   Slet
 4. Hej Jørn.
  Et smukt og malerisk forfald du viser. Jeg får nærmest fornemmelsen af, at selv hostaerne er placeret med tanke for deres efterårsfarver, kontra resten af havens efterårsudtryk.
  Herlig kommentar du husker fra din datter i 3 års alderen.
  Det eneste der lige mangler er Vivaldis toner, der sagte blander sig i baggrunden, imens man læser dit indlæg, selvom man allerede drømmer sig hen som det er.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
 5. Hej Malene.
  Tak for dine søde og altid velskrevne kommentarer. Du er et havemenneske, som altid søger og fornemmer dybten i tingene, og det er værdifuldt med sådanne følgere.
  Venlig hilsen og knus
  Jørn

  SvarSlet
 6. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  ดูหนังออนไลน์

  SvarSlet