torsdag den 19. april 2018

Endnu et forår.


Efterhånden har jeg oplevet mange forår i haven. Mit første år med have var i 1964, hvor vi købte et lille hus med have i Haslev. Haveinteressen er ikke blevet mindre med årene - tværtimod - det er som om foråret bliver mere og mere kostelig, jo ældre man bliver. Men egentlig er et forår i haven jo blot en gentagelse af tidligere års forår, men det er nok denne vanemæssige gentagelse, der giver en hvis tryghed, og alligevel spænder forventningerne til en nye havesæson, hvor man igen er klar til følge havens cyklus. For mange år siden hentede vi bladmuld i en skov til vores rhododendronbede. Ved den lejlighed fulgte der rødder med fra anemone, der har bevirket, at vi hvert år ved denne tid har små plamager af den, som står og lyser op. Samtidig fulgte der lidt rødder med fra strudsvingebregne, som har velsignet os med store partier af disse dejlige bregner, der hen i midten af maj giver stor frodighed i skovbundsbedene.Et kig ind i skovbundsbedet med strudsvinge, der sammen med andre skyggetålende planter giver stor frodighed i slutningen af maj måned. Netop denne tilstand, hvor al jorden er dækket af plantevækst, er det vi tilstræber overalt i havens bede.
7 kommentarer:

 1. dejlige stemningsbilleder :) jeg bliver også glad hvert forår selvom at det er de samme blomster som kommer hvert år :)

  SvarSlet
 2. Hej Tim. Tak. Ja, man bliver glad af forår, og det er dejligt at gense blomsterne.

  SvarSlet
 3. Hvor er det en dejlig skovbund, der er på billedet med strudsvingebregnerne. De forskellige grønne bladformer og den klippede buksbom gør sig godt sammen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna. Ja, det bliver dejligt, når al jorden er dækket med masser af frodighed.

   Slet
 4. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  ดูหนังออนไลน์

  SvarSlet
 5. Tak Piseth.
  Jeg er glad for det du skriver. Jeg har nok sløjet lidt af her på det sidste, med at få skrevet nye indlæg. Det er som om, at min væg på Facebook giver mere og hurtigere respons fra havemennersker. På den anden side har jeg kunnet gå mere i dybten med tingene her på bloggen. Så jeg her da lyst til at fortsætte, men i et lidt nedsat tempo.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet
 6. Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  casino starbet

  SvarSlet