søndag den 27. oktober 2019

Krukker og kander i haven


Er verden af lave har du din have.
Vi fandt to nye krukker til haven i denne weekend. Inger og jeg besøgte Den Gamle Mølle i Harlev, som vi havde fået anbefalet af gæster i vores have, og det viste sig at være et rigtigt spændende sted. Krukkerne her er fra Tyrkiet og der var også krukker fra Grækenland, Frankrig og Italien.Jeg har altid været optaget af gamle krukker og kander, som jeg synes, harmonerer godt med havens sten og planter. Det er det rustikke, undertiden lidt grove håndværk som disse krukker  udtrykker, som fascinerer. Denne krukke er fransk og jeg synes godt om kontrasten mellem det lidt forfinede i krukken mod det grove granittrug.Disse krukker er fra Portugal og danner helt bevidst en gruppe, der giver dem mere vægt og ro, frem for at bruge dem enkeltvis.
Denne kande er fundet på et antik-marked, og skulle efter sigende være fransk.Denne kande er fra Korea og vi faldt for dens smukke blå glasur.


Denne krukke er moderne dansk design.


Antik tyrkisk olivenkrukke. På rejser i middelhavslandene har vi fundet små olivenkander som disse.

Moderne design fundet på Bornholm.En frostsprængt krukke bliv til en mini-have.


Al keramikken kommer ind for vinteren.

9 kommentarer:

 1. Jeg følger spændt med i alle dine bloginlæg, men får ikke altid kommenteret. Nyder alligevel altid dine stemningsfulde billeder, og har tit tænkt på at de mange krukker tilføjer det ekstra pift til jeres smukke plantesammensætninger.
  Så længe I ikke selv bliver krukkede, men alt ånder harmoni og haveglæde... ikke sandt? Og hvad gør I egentlig om vinteren? Er alle krukker frostsikre eller render I rundt og tømmer dem for vand.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Ulla.
  Tak fordi du kigger med. Vi forsøger på, ikke selv at blive alt for krukkede. Vi synes, det er spændende at lade krukkerne indgå i havens verden af sten og planter. Stort set alle krukker og kander kommer under tag om vinteren.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet
 3. Du er meget dygtig til det med krukker. Det ser kanongodt ud.
  Når jeg prøver, ser det dumt ud. Sådan er der så meget.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Tak. Umiddelbart synes jeg nu nok, der med held kunne placeres krukker og kander i jeres smukke have. Men vi havefolk er forskellige og som følge deraf også vore haver, og dybest set er det vel derfor, vi får lyst til at gå på opdagelse i hinandens haver.
   Venlig hilsen
   Jørn.

   Slet
 4. I har mange smukke kander og krukker, og I er gode til at anbringe dem, så de klæder havens planter uden at være dominerende. Det må være spændende for jer at gå på jagt efter smukke kander, når I er på ferie.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna.
   Tak. Vi har megen glæde af at lave vores små opstillinger mellem havens sten og planter. Og det giver os en ekstra dimension, når det er minder fra forskellige rejser.
   Venlig hilsen
   Jørn

   Slet
 5. Som min morfar altid sagde: en krukke kan gå så længe til dans, at hun kommer tankeløs hjem :-) Jeres have er bare så fyldt med skønne detaljer, og jeg elsker at fordybe mig i billederne. Næste år må jeg bare komme på besøg.
  Mange hilsener, Karen (der også var med bussen fra CPH Garden til Hovedbanen i '17)

  SvarSlet
 6. Hej Karen.
  Tak. Vi kommer ikke så meget til dans mere, men vi er kommet hjem med en krukke, der havde mistet sin hank, fordi vi fandt den smuk alligevel - og så var den også lidt billigere. Du skal være velkommen til sommerens åben have. Der er sjovt, at vi var med samme bus til Hovedbanen. Jeg kan godt huske, der var et par damer, som vi snakkede med.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet