tirsdag den 6. februar 2024

Hen over sommeren.Sommeren i år var god, men atypisk. På grund af corona-situationen
 valgte vi at aflyse forårets to åbenhave-arrangementer. Det er ellers nogle af sommerens højdepunkter for os, at modtage de mange haveinteresserede gæster, der plejer at finde frem til vores have. Vi skulle helt frem til august, før vi fandt det tilrådeligt at åbne op, og så var det med opfordringen om at holde afstand.

Vi har modtaget forespørgsel fra Haveselskabet om vi agter at have åben have til næste år, men har valgt at stille det lidt i bero.I slutningen af maj stod haven med stor frodighed og fremviste alle sine grønne nuancer. Netop her synes vi, at haven har nået sit højdepunkt. 
I begyndelsen af juni er det rhododendron og prydløg, der farvemæssigt præger haven.
De formklippede vækster er med til præge haven, og spiller med sine geometriske former op til alle de fritvoksende buske og træer.I vores indkørsels midterrabat er det i juli måned Romersk Kamilles hvide blomster, der dominerer. 


10 kommentarer:

 1. Fin opsummering af sommeren i jeres have! Forstår godt maj er en yndlingsmåned. Dengang var det hele jo også så frisk og sprødt at alle de grønne farver lyste.
  Men der er jo mange indtryk der virker fantastisk fine, som bare det firkantede fad med mos, eller det gråløvede bed midt i det grønne, eller de mange smukke sten, keramikken og ikke mindst de flotte gange der slynger sig mellem skarpe former. Det må være svært at undvære havebesøg, men også svært at gå helhjertet ind for dem under de nuværende tilstande.

  Håber på bedre forhold til næste år!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Tak for din smukke beskrivelse af vores have, det gør mig naturligvis glad. Det er en fornøjelse at høre andre værdsætte det, man selv er så optaget af.

   Venlig hilsen
   Jørn

   Slet
 2. Åh, ja, det var et mærkeligt år. Vi droslede også ned her i haven, men mon ikke vi er bedre forberedt til næste år med mundbind, visir, sprit osv. osv., uden at det føles akavet at bede om og selv overholde.
  Lyset og dybden på det næstsidste billede er utroligt godt med de gule farver i både forgrund og baggrund.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja det har været et mærkelig år - også på foredrags-fronten. Det blev kun til et enkelt foredrag i år. Vi må håbe på mere normale tilstande næste år.
   Tak for din vurdering af det næstsidste billede. Jeg er selv så glad for det.
   Venlig hilsen
   Jørn

   Slet
 3. Jeg har nydt billedserien fra årets gang i jeres have. Jeg har bemærket de mange fine opstillinger med kander, potter og kurve med og uden planter. De er anbragt, så de falder naturligt ind i helheden. Også de mange små siddepladser, hvorfra man har udsigt over de frodige bede er fint indpasset i havens grundplan. Jeg har besøgt jeres have 2 gange, men det ligger nogle år tilbage. Det jeg især husker er indkørslen med midterrabatten med lave planter. Det ser smukt ud, og det viser, at her er en have, hvor hver kvadratcentimeter er udnyttet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 4. Hej Elna.
  Også tak for din oplevelse af vores have. Det er dejligt, når andre kan glædes over de samme ting, som vi selv gør. Du har ret, vi planter tæt, og har en intensiv udnyttelse af pladsen i vores lille have.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet
 5. Åh vilken trädgård och så dina magiska bilder! Fantastiskt!
  Ha nu en skön söndag....
  Varm kram från Titti

  SvarSlet
 6. Hej Titti.
  Tak for din søde kommentar, der glæder mig. Også god søndag til dig og kram herfra.
  Jørn

  SvarSlet
 7. Spændende ogvirkelig flot have!
  Vh. Eva

  SvarSlet
 8. Utrolig vakker og inspirerende hage. Hilsen Anne

  SvarSlet