mandag den 8. november 2010

Den første rimfrost
Haven er ved at gå i hi, under den frosne jord har de urteagtige planter søgt tilflugt. Men der kan stadig findes skønhed og oplevelse derude.


Også nu handler haven om det enkle liv og om at finde skønhed i det nære. Haven er naturligt forbundet med den rytme, som ligger i årstidernes gang, der igen og igen er blevet sammenlignet med  menneskets livsforløb i forår, sommer, efterår og vinter.
Det enkelte menneskes livsforløb kan billedligt synes at være parallelt med planternes forløb gennem det at spire, at være grøn og ny, at være nær ved jorden uden at miste kontakten med lyset, at blomstre i en eksplosion af farver, at fatte fast om roden når det blæser, at sætte frø, vide, visne.

En morgen med rimfrost på havens planter kan hurtigt ændre den mørke vinter-tristesse. Som ved et trylleslag er haven forvandlet til en verden af tindrende skønhed. Dette næsten magiske fænomen at vanddamp - frossen tåge - der bliver til iskrystaller får haven til at ligne et univers, overdrysset med sølvgrå tryllestøv.


En sådan morgen gælder det om hurtigt at komme ud og opleve synet, for skønheden er flygtig, stigende temperaturer og solens stråler kan hurtig smelte rimfrosten bort.


  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar