mandag den 11. august 2014

Travlhed i haven.


Vi har i ugens løb været meget i haven for at gøre den klar til åben have i weekenden. Nu er vi spændte på, hvor mange gæster der kommer, idet der meldes om regn, men selv i regn kan man jo kigge på haver, når man blot klær´ sig på efter vejret.

Vi har været gennem samtlige bede for at tynde ud, beskåret, klippet ned, stammet op, klippet i form o.s.v. og igen må vi erkende, at saksen er det vigtigste redskab i vores have. Hele tiden har vi arbejdet på en hvis afstand fra hinanden og derved kunnet sidde i vore egne tanker - men saksene har kommunikeret - klik sagde Ingers saks og min svarede klik - klik. Vi kunne på den måde hele tiden høre, hvor den  anden var.

Vi får en del havekredse på besøg her i august, som er på den årlige udflugt. Allerede lørdag eftermiddag har Hadsten Havekreds meldt sin ankomst.Inger gør sine salgsplanter klar, også her er saksen flittigt i brug.


Arrangementet med baljen her er en ny detalje. Baljen
 har gennem en del år været anvendt til en rose og var placeret i staudebedet for derved at forhindre, at staudernes rødder generede rosen. Men rosen mistrivedes - måske kan det være garvesyren fra egetræstønden, som var årsagen?

Lidt før kl. 10 om lørdagen ankom de første gæster, der ønskede, som de sagde at komme regnvejret i forkøbet.Og flere gæster kom til i løbet af formiddagen. En overgang blæste det helt efterårsagtigt, og ved ellevetiden begyndte det at regne.Hen på eftermiddagen blev det opholdsvejr og solen kiggede lidt frem.
Søndag havde vi fint vejr og vores have var nærmest et tilløbsstykke, mennesker i alle aldre færdedes rundt på stierne.

Det var vores sidste åben have arrangement for i år. Det er hver gang en dejlig oplevelse, og der bliver sagt mange pæne ting om vores have, samtidig med at folk påstår, at de får mange oplevelser, idéer og inspiration med sig hjem. Inger og jeg siger tak til de mange besøgende for i år og på gensyn en anden gang.
8 kommentarer:

 1. Jag förstår verkligen att besökarna är nöjda och tar med en hel del inspiration hem. Det gör jag bara jag vandrar runt här bland bilderna. Så vackert ni har det!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katarina
   Tak - det var sødt sagt. Det glæder mig, at du også finder inspiration ved at kigge rundt på billederne,
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Hei Jørn og Inger.
  Hyggelig å lese at det har vært en fin helg hos dere. Takk igjen for alle gode innlegg og fine bilder - som vi alltid følger med på, selv om vi ikke er de mest aktive til å kommentere. Vi har også skrevet et innlegg på vår blogg etter helgens åpne hage, men det var så travelt i hagen at vi faktisk rent glemte å fotografere underveis. Så om kvelden oppdaget vi at vi kun hadde et par bilder av gjestene i hagen. Lykke til med kommende hagebesøk. Selv tar vi nok en pause fram til neste vår....
  Hilsen Eirin og Lars

  SvarSlet
 3. Hej Eirin og Lars
  Tak og velbekomme. Det er altid en god oplevelse at åbne sin have for gæster. Vi var lidt trætte i vore hoveder af al den snak med gæsterne - hyggeligt.
  Mvh Inger og Jørn

  SvarSlet
 4. Hej
  Du kan tro at jeg glæder mig også til på søndag, hvor jeg sammen med Aaskov Havekreds kommer for at se din skønne have.
  Kh
  Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Vi glæder os til at se jer på søndag, og håber på, at vejret arter sig.
   Kh
   Jørn

   Slet