lørdag den 2. august 2014

ÅBEN HAVE I 2017


Ved et besøge vores have kan man opleve, hvordan man kan have megen have på et relativt lille areal. Vi synes selv, at havens knap 1000 kvm. er udnyttet godt til vores frodige paradis - og man kan vel sige, at hvad hjertet er fuld af, løber havens vækster over med.Havens frodighed holdes sine steder i ave med en saks. Det giver nogle spændende stramme strukturer, der spiller op til de mere fritvoksende vækster.


Ved at have planter i flere etager udnyttes pladsen opad, det er trods alt den vej vi har mest plads. Øverst de store trækroner, der danner havens loft, længere nede de halvstore træer og et stykke længere nede buske og stauder og allernederst de helt lave bunddækkeplanter - og herimellem snor de stenbelagte sig, der fører rundt til havens forskellige rum.Undertiden snævrer den tætte frodighed stierne ind, hvilket kan give en intens oplevelse af haven som én stor grøn organisme.Der findes flere hyggelige hjørner, hvor man kan slå sig ned og opleve havens nærhed. Her kan du nyde en kop kaffe eller te, der er inkluderet i entréen. Børn har gratis entré og til dem finder Inger en is.
I løbet af måneden får vi besøg i haven af en del havekredse på udflugt, og der vil blive en del trafik på havens slidstærke stier.
Små hulsten, fundet ved stranden, samler regnvand til havens fugle og insekter.4 kommentarer:

 1. Dere har en fantastisk vakker hage ut fra hva jeg kan se på bildene. Skulle gjerne opplevd den i virkeligheten om jeg var i nærheten. Jeg ønsker dere en riktig fin åpen hagedag og håper dere får riktig mange besøkende, fint vær og godt utbytte av dagen :-)
  Stein

  SvarSlet
 2. Hej Stein
  Tak. Du må komme forbi, hvis du engang kommer på disse kanter. Ja, vi håber også på mange gæster og fint vejr.
  K. Jørn

  SvarSlet
 3. Hei! Håper dere får en trivelig hagehelg med godt vær og sikkert med mange besøkende. Den ser veldig spennende og vakker ut. Takk for hilsning på min blogg. Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak. Vi er spændte på, hvor mange gæster der kommer. Desværre får vi vist en del regn (som vi i øvrigt trænger til), men haven er gjort klar til åben have.
   Kh. Jørn

   Slet