mandag den 28. juli 2014

Jeg samler på sommerdage.


Jeg samler på sommerdage - billeder fuld af lys og glæde, hvor grønne underspillede farver vinder gehør for den ophøjede ro, som de beriger os med.Grønne vækster, der er klippet i form, har opnået en anden karakter end den oprindelige. Runde former korresponderer med firkantede og indleder ofte en sagte udveksling af havelige betragtninger. 
Grønne græsser søger at sløre udsynet til de velkendte stiforløb.
Dog er der håb forude - en bænk byder sig villigt til som hvilested for vore trætte lemmer.Et firkantet areal skyder frem af terrassens grå beton og manifesterer sig som en have i haven. Stierne slynger sig sælsomt omkring planters fyldige korpus, hvad venter der mon længere fremme?Hække lukker sig om intetanende planter, der føler sig fanget i et af havens mange rænkespil. 
En lille madonna - en pariserinde revet ud af sin sammenhæng - tænker hun tilbage på en mere hektisk fortid, den franske revolution måske?  Sten og planter og planter og sten er en leg, der er sjov at lege - tænk at der findes så enkelt legetøj i vores eller så digitale verden.Den lille rose løftes op, så den kan få større udsyn og bedre levevilkår.Dybt inde i skovbundsbedets `dyb` er der mere svalt på hede sommerdage.
Havens søjler er opadstræbende taks. Jeg er begyndt at klippe dem i toppen, så de ikke vokser ind i himlen.I urtehaven sker ustandselig forandringer, hvert år får den et nyt udtryk10 kommentarer:

 1. Hvor er der bare flot grønt og frodigt i haven. Vander du meget eller hvordan holder du haven så flot grøn i denne sommervarme?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole
   Tak. Vi vander efter behov og skyggen fra vore træer forhindrer, at solen brænder for hårdt på.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Flotte billeder og en flot have, tak for turen rundt. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maniki
   Tak og velbekomme - hyggeligt, at du kiggede ind.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. Helt fantastisk flot have, så naturligt og frodigt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Brian
   Det glæder mig, at du kan lide vores have.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Your garden looks perfect and so beautiful. Enjoy the summer, my friend.
  David/:0)
  Din have ser perfekt og så smuk. Nyd sommeren, min ven.
  David /: 0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi David
   Than you - enjoy the summer too.
   Kh. Jørn

   Slet
 5. Hej Jørn.Tak for et dejligt indlæg................du har SÅ mange spændende planter.Og flotte sten..............er vild med sten.
  Er også vild med din sorte firkantede krukke med den gule græs i.............hvad hedder den?
  Og endnu et spørgsmål..................hvad lægger du alle dine pigsten i..........og hvordan holder du dem fri for ukrudt?
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Velbekomme og tak. Den gule græs hedder hedder kakonegræs, Hakonechloa macra. Pigstenene er lagt i bakkesand, og hver forår skraber jeg mellem stenene og fjerner alt ukrudt - efterfølgende bruger jeg en gasbrænder et par gange i løbet af sommeren.
   Kh. Jørn

   Slet