fredag den 4. juli 2014

Sommerbilleder


Inger blev i sommeren 2002 interviewet af Søs Kjeldsen til TV2 Østjylland´s udsendelse om `Den skønneste have`, hvor vi var finalister sammen med seks andre haver.
Vi vandt imidlertid ikke konkurrencen, det blev en kolonihave i Aarhus, men det kan blive helt sjov at gense udsendelsen her tolv år efter. Genudsendelsen kan ses lørdag den 12. juli kl. 19,45 på TV2 Østjylland.Der er jo sket mange forandringer over de tolv år. Noget vi har gentaget gennem nogle somre  er denne lille sammenplantning af små kugler. Vi har brugt Heber gennem flere år, men i år har vi anvendt den lille Cypres `Teddy`, der også egner sig godt til at klippe i små kugler.


Vi har mange forskellige græsser. På denne tid af sommeren er de kommet godt op i højden, og enkelte er placeret så tæt på stien, at hver gang vi passerer forbi, kan vi opleve den nænsomme berøring.


Søjlen, der er en nyanskaffelse fra i foråret er skabt af jernstænger. I toppen er anbragt en krukke med en hængende Hemlock. Vedbend, der er en del af det bundækkende, er på vej op, må må standses her, så vi stadig kan se søjlen.


Vores have rummer mange detaljer af `fremmedelementer´, der åbenbarer sig på turen rundt. Vi forsøger på at placere dem lidt diskret, så de ikke virker for anmasende og demonstrativt, men virker vedkommende, og falder naturligt ind i havens sammenhæng.2 kommentarer:

 1. Hallo Jorn Moller Jensen,

  ich habe vor Monaten Ihren Blog entdeckt, Ihr Garten ist etwas ganz besonderes. Ich sehe immer wieder Neues und warte gespannt auf neue Berichte.
  Mein privater Garten hat ähnliche Strukturen wie Ihr Garten, aber lange nicht so konsequent und vielfälltig. Im August habe ich einen Abend lang mit einer Nachbarin Ihren Blog durchgesehen, auch sie war restlos begeistert! Die Tochter von ihr lebt mit ihrer Familie in Dänemark (wir leben in Nordbayern). Neben meinem eigenen Garten betreibe ich mit meinem Verein einen Schau- und Lehrgarten.
  Ich würde so gerne mal Ihren Garten besichtigen, vielleicht klappt es irgend wann...
  Ich freue mich auf Ihre weiteren Berichte und wünsche Ihnen und Ihrer Frau weiterhin viel Schaffenskraft und Freude an Ihrem wunderschönen Garten.

  Gertraud Menning aus der Nähe von Nürnberg

  SvarSlet
 2. Hej Gertraud
  Det glæder mig, at billederne på min blog kan berige dig. I skal være velkommen til at besøge vores have.
  Kh. Jørn

  SvarSlet