tirsdag den 8. juli 2014

Byger der går og kommer -.


En velsignet regn vi har fået. For et par nætter siden vågnede jeg flere gange ved lyden af regn, og frydede mig. Om morgenen stod haven frisk og struttende med alle sine ynder.

Haven er nem nu - ok, der skal klippes lidt hist og her, men det hygger jeg mig med og Inger pudser roser og stauder af, hvilket betyder meget for havens helhed. Bedene er fyldt helt ud med planter så ukrudtet får ikke mange chancer.Der er god tid til at lege med nye idéer. En fletter kugle i ståltråd som vi fandt hos en blomsterhandler i Mariager satte straks fantasien i gang. Den er i al sin enkelthed blevet monteret på en stang, der er plantet i en krukke. Herefter plantedes fire Vinca major `Variagata`, som blev bundet stramt ind til stangen og derefter hjulpet op i kuglen, hvor stænglerne nu skal have lov til at brede sig og fylde den ud.
Arrangementet har fået sin plads et sted i halvskygge, der jo er dens naturlige voksested.
Ved stranden går vi stadig og finder spændende sten. Her en flintesten med et grottelignende hul, der jo kalder på beplantning. Åbningen har en tilpas hældning til at vandet kan løbe fra stenen.
Og det er jo ret nærliggende at vælge husløg, og det lille arrangement falder naturligt ind i stenbedet.Ja, den bliver næsten væk mellem alt det andet, der foregår i sådan et bed.
Det er velkendt, at Hosta egner sig godt som krukkeplanter. Her er det den småbladede Hosta Sagae, der kommer til sin ret i en bonsaiskål. 
Jeg har en svaghed for grågrønne planter. I dette bed er samlet en del af slagsen - nemlig blågræsser, cypresurt, opstammede og kugleklippede lavendler, opstammede pil Salix helvetica, Artemisia, taks og buksbom.Den lille gran, Picea glauca `Echiniformis` har her fået en fodpose af den lille uldne cypres `Teddy`, der er klippet i form.

 Stauden med de hvide klokker hedder Elfenbensklokke og viser her, at den befinder sig godt.
Den gamle vask er blevet en god plantekumme.
Rosen hedder raubritter.
9 kommentarer:

 1. Så fantastisk, om jag bara bodde närmäre ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tylsä.
   Tak. Skulle du komme på disse kanter, skal du være velkommen til at kigge ind.
   Kh Jørn

   Slet
 2. Love the cobble path. Beautiful garden.

  SvarSlet
 3. Hej Inger og Jørn

  Altid er det med stor fornøjelse at kikke ind på jeres blog.

  Man bliver altid i godt humør når man ser alle de forskellige grønne vækster som I har omgivet jer med.

  Dejlige og skønne opstillinger med meget fine og enkelte ting, giver en helt unik stemning i jeres paradis.

  Rigtig god dag til jer.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia
   Tak - det glæder mig, at du har så stor fornøjelse af at kigge ind på min blog.
   . Også god dag til jer.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Så vackert det är i eran trädgård, jag önskar jag bodde närmre. Hoppas dock att en dag kunna besöka den. Kul idé med kulan och vincan. Glöm inte att visa den när den har vuxit till sig. Kram Merja

  SvarSlet
 5. Hej Merja
  Tak. Også du skal være velkommen til at kigge ind. Jeg skal nok huske at vise Vinca`en når den har udviklet sig yderligere.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 6. Suck så vackert! Tur för mig att jag äntligen har lärt mig att inte avundas, bara beundra! /Anja

  SvarSlet