fredag den 12. december 2014

Sommerbilleder gør godt ved vintertide.


Jeg sværmer i denne tid omkring mine sommerbilleder af haven. De gør mig godt, her i det mørke og fugtige decembervejr. Sommeren er jo den tid, hvor haven viser sig fra sin smukkeste side, og netop nu giver billederne mig et fornyet håb - et slags budskab om, at sommeren vil vende tilbage, og at sommerhaven igen vil folde sig ud i al sin vælde og frodighed.Et eller andet sted har jeg behov for disse daglige ture mellem grønne vækster.


I forhaven har vi valgt at anvende en mere markant struktur i form af kvadratiske bede, der bryder med de ret frivoksende, organiske forløb.


Græssernes lette tekstur slører delvis billedet og medvirker til at skabe variation og en slags `atmosfære`.Havens frodighed er noget væsentligt. Gennem alle de grønne vækster snor stien sig frem til den lille løvhytte af vedbend, hvor spejlet i sin vinduesramme reflekterer lyset, og skaber illusionen af et kig ind i nabohaven.Haven kan rumme materialer som sten, trærødder, krukker og andet, der kompletterer plantesammenstillingerne, som jo trods alt er hovedsagen.  


Jeg tror, at det vigtigste ved haven er at den indeholder de små steder, hvor man kan sætte sig og finde ro, slippe tankerne fri og opnå harmoni i sindet.Blomsterne på akelejefrøstjerne kan virke som fjerne stjernetåger.8 kommentarer:

 1. Hej Jørn
  Jeg har det fint med vinteren, bare det ikke er gråt, mørkt, regnfuldt og blæsende som i dag. Jeg har nydt dine billeder, Raubritter er skøn.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det glæder mig, at du nyder mine billeder. Du har ret. det ville ikke være godt med evig sommer - det er jo vigtigt med afveksling. Ja, vi nyder vores Raubritter hver sommer.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. danke für die tollen bilder und inspirationen, liebe grüße und einen schönen freitag von angie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Angie
   Velbekomme -inspiration er vigtig for vi havefolk, så nye idéer måske kan opstå
   Kh. Jørn

   Slet
 3. For et deilig tilbakeblikk!! Sommer er dog den beste årstiden, selv om jeg godt kan like vinteren også. Uten den hadde jeg ikke rukket å planlegge sommerens prosjekter :) God advent!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Furulunden
   Det kan være gavnlig med tilbageblik for at kunne se fremad. Jeg kan også lide vinteren til lidt eftertanke og planlægning, men her er den lige nu mørk, grå og våd - vi mangler lidt sne til at lyse op.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Det er dejlige sommerbilleder du viser, men jeres have er uden tvivl flot hele året rundt, for der er også mange stedsegrønne planter i den :-)

  SvarSlet
 5. Hej Vivi
  Tak. Vi nyder vores have året rundt - men mest i sommerhalvåret, hvor fornyelsen foregår.
  Kh. Jørn

  SvarSlet