mandag den 16. marts 2015

Formklip og vildskab.


Onsdag den 25. marts kommer jeg til Hals Havekreds med mit foredrag om `Den Klippede have`. Det finder sted kl, 19,00 på Fjordparken 2, 8970 Hals, og jeg håber, at der kommer rigtig mange mennesker.

En del haveinteresserede har muligvis fulgt vores have på TV2 Fri, hvor haven er nomineret til at gå videre i konkurrencen om at blive `Årets dejligste have 2015`. Og da jeg i foredraget tager udgangspunkt i vores have, vil man således yderligere kunne få uddybet bekendtskabet med haven og dens mange detaljer, hvor det først og fremmest skal handle om haveglæde og glæden ved at være kreativ og føre sine haveideer ud i virkeligheden.
Pris: medlemmer kr. 60 / ikke medlemmer Kr. 80 inkl. kaffe og brød.Vores have rummer mange planter, og vi har forlængst erkendt, at for os er havens stil vigtig, men endnu vigtigere er dens frodighed. Rundt langs de stenbelagte stier er der tætpakket med planter også lave bunddækkeplanter så al jorden er dækket. Og så er den 1000 kvm. have bygget op så den befinder sig i mange etager, hvor de høje trætoppe danner havens loft. Man kommer gennem mange rum, hvor de grønne farver er dominerende, men man finder også områder, hvor andre farver kommer til udtryk gennem Rhododendron, blomstrende stauder og sommerblomster.

Vores have er skabt til at skulle opleves i helheder, men disse er opbygget af mange forskellige detaljer. Haven kan ikke opleves fra ét sted, man tvinges - eller endnu bedre, får lyst til at gå på opdagelse i haven.Jeg vil vise forskellige idéer, som gennem årene har været med til at præge haven.


Min hang til formklipning har sat sit præg på haven, men vi har lagt vægt på samspillet mellem det klippede og det frit voksende.Jeg vil berøre lidt omkring det havehistoriske , her landskabshaven, da historiske haver har interesseret mig meget og har haft betydning som inspirationskilde ved opbygningen af vores have.Vi har haft stor glæde ved at rejse rundt i ind- og udland for at se haver. Her et billede fra haven ved Sissinghurst Castle i England som vi har besøgt flere gange, og hver gang været optaget af den romantiske stemning som haven rummer.I de engelske haver har vi oplevet de klippede elementers kontrast til alt det `vilde`, en kombination som vi har tilstræbt derhjemme i vores egen have.Først og fremmest skal foredraget handle om glæden ved at klippe og forme visse af havens planter og derved give dem et helt andet udtryk.
4 kommentarer:

 1. Flotte nye bilder fra hagen .!!
  Vi ønsker fortsatt lykke til og blir stadig inspirert :-)
  11

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin og Lars
   Tak. Ja, jeg tager mange billeder mellem år og dag. Det glæder mig, at i finder inspiration i billederne.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Dejlige billeder.

  Skal i nær fremtid til at anlægge ny have og har fået inspiration ved at kigge på din have.
  Tak for turen.

  SvarSlet
 3. Hej Landbohaven.
  Tak. Det er da en stor glæde, at vide du finder inspiration til anlæggelse af din nye have.
  Held og lykke med projektet.
  Kh. Jørn

  SvarSlet