mandag den 30. marts 2015

Sten og planter og hvad haven i ørvigt rummer.

  
Gennem mange år slæbte vi sten hjem i haven, fordi vi synes, at sten og planter klæder hinanden. Og det har vi aldrig fortrudt, for sten er bestandige og ligger, hvor de blev lagt, indtil vi bestemmer os for noget andet. Vi har da også flyttet rundt med stenene, ganske som vi undertiden gør det med planterne, og på den måde bliver vores have aldrig færdig, hvilket dybest set heller ikke er meningen. En have er  nemlig ikke noget statisk, men er til stadighed i udvikling, og derfor fascinerer den os og holder os fangen år efter år.En anden fascination er det at klippe og forme visse af havens planter og det at opleve kontrasten mellem de bløde planter og de hårde sten.


Et kig ind i frodigheden, hvor de grønne nuancer spiller sammen.Og inde i halvskyggen mellem stenene trives Hosta`erne.Bunddækkeplanter er en anden af havens vigtige forcer, idet vi ikke bryder os om bar jord.Rødlige farver bryder med alt det grønne.

Græssernes lethed og ynde er en god kontrast til de mere kompakte strukturer.Gennem mange år har vi foretaget udflugter ud til landmændenes stenbunker, og efter aftale med ejerne slæbt mange læs hjem i haven. Det var en spændende tid, hvor idéerne stod i kø for at blive udført.To unge gartnere på besøg. Vi glæder os til at se gæster i haven til sommer. Leg og eksperimenter.God påske.
4 kommentarer:

 1. Vi har besøgt jeres have og er vild med den. Der er dømt ud og hente sten på markerne for vores vedkommende.

  God Påske
  Finn

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Finn.
   Tak. Det lyder dejligt - det var en dejlig tid dengang vores stensamling var på sit højeste. God arbejdslyst og god påske.
   Kh. Jørn

   Slet