torsdag den 10. september 2015

Septemberhaven.


Her i september har haven en overflod af al ting - der kan plukkes mange buketter af den smukke velduftende floks og alle de andre sensommerblomster, og rønnebærrene er nu modne og hænger lysende orangerøde og er velegnede til kryddersnaps. September er en sanselig måned. Haven bugner, planterne fylder rigtig meget efter en sommer med al det, der giver vækst.


På den sædvanlige tur rundt ser man de sædvanlige ting - den lille Madonna findes på sin sædvanlige plads og spejler sig i vandet som hun plejer.Lidt længere fremme møder man dog noget nyt, nemlig en fugl, der er skabt i sten og jern. Vi fandt den på vores tur til Sjælland på en spændende planteskole uden for Fakse mod Præstø, og faldt straks for den. Vi har en svaghed for vingede væsener som fugle og engle, der dukker frem på turen rundt i haven.

Ved mit næste haveforedrag jeg skal holde, skal jeg så langt sydpå i Jylland man kan komme - nemlig til Padborg Havekreds, og det afholdes på Bov Bibliotek onsdag den 7. oktober 2015 kl. 19,30. Foredragets titel er `Den klippede have`, hvor jeg tager udgangspunkt i vores egen have og med vægt på stedsegrønne planter.

Stedsegrønne planter sikrer en vintergrøn have.
Bag enhver havelåge kan eventyret vente.
De grønne nuancer og klippede strukturer giver en fredfyldt harmoni.
Det at klippe i visse af havens planter og give dem form, kan hurtigt udvikle sig til en passion.

3 kommentarer:

 1. Hej. Sikke mange flotte motiver du kan vise fra jeres have. Man fornemmer helt stemningen i haven. Held og lykke med foredraget. Det bliver spændende.

  SvarSlet
 2. Hej Birgitte
  Tak. Ja, stemningen i haven er dejlig lige nu. Jeg glæder mig altid til at holde foredrag.

  SvarSlet
 3. Kære Jørn

  Mit navn er Theis Kongsbak, jeg er ansat hos GreenMatch, en virksomhed der arbejder med at bringe grønne energiløsninger ud til forbrugere. Vi er i færd med at udarbejde en liste over de 50 bedste haveblogs i Danmark, og vil i den forbindelse gerne i kontakt med dig. Hvis du sender mig en mail på thko@greenmatch.dk , kan jeg informere dig nærmere.

  Mvh Theis Kongsbak

  SvarSlet