lørdag den 5. september 2015

En eventyrlig have.


Inger og jeg har været en tur rundt på Sjælland, og i den forbindelse traf vi aftale med Hans og Keld i Ålebæk på Møn om at få lov til at komme og se deres have, som vandt titlen: `Årets dejligste have 2015` på TV 2 Fri.Besøget i haven var hele turen værd. Den 8.500 kvm. store have er skabt med stor kunstnerisk og personlig indlevelse, der emmer af fordums bondehave med en tilsætning af  noget nutidigt gennem de svungne hække og portaler, der binder haven sammen. Det var en dejlig oplevelse at gå rundt i havens atmosfære præget af fantasi og skaberglæde. Vejret var let grå september-regn og egentlig et godt fotolys, som understøttede den landlige ro og stilhed som omgav haven - her langt ude i `udkantsdanmark`.Hans og Keld tog venligt i mod os, og viste os glade og engagerede rundt i den store have, og fortalte om dens udvikling gennem årene. Senere fik vi serveret kaffe i deres smukke pavillon, og havde herefter lejlighed til selv at gå på opdagelse.

Der er mange poetiske sammenhænge mellem gården og haven.

Et kig ind i det gamle eventyrlige brændeskur, der undertiden bruges som `gildesal`.Hans var netop nu i gang med at klippe buksbomhækkene for anden gang i år.


Rundt i haven kan der findes mange romantiske udsnit.Fra havens udkant med udsigt til nabohuset.
Vores have i Silkeborg var blandt de tre haver, der til sidst skulle stemmes om i konkurrencen. Det var sjovt at være med, og vi har det godt med, at det var Hans og Kelds store landbohave på Møn, som vandt titlen om at være `Årets dejligste have 2015`.


7 kommentarer:

 1. Wow, vilken härlig trädgård, en värdig vinnare! Precis som din!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 2. Vilken trädgård och vilka fina figurer. Säger som Katarina, värdig vinnare och precis som din, jättefin!/Merja

  SvarSlet
 3. Takk for turen i Hans og Kelds hage.!
  (Skjønner også godt at deres hage var blandt de tre beste :-)
  Nyt høsten i hagen.
  Lars og Eirin

  SvarSlet
 4. Hej. Tak for rundturen, det er virkelig en spændende have. Jeg synes også det var fortjent, at de vandt titlen, men de var jo i hård konkurrence:)

  SvarSlet
 5. Så vakre bilder! Nydelig hage de hadde :)

  SvarSlet
 6. Absolut et mageløst sted. :o)

  SvarSlet
 7. Åh! Tack för turen!
  För vilken fantastisk trädgård du visar!
  Underbara miljöer, poetiskt.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlet