tirsdag den 25. august 2015

Sensommer - mod efterår.


Man fornemmer det tydeligt, at vi befinder os sidst på sommeren, og at det snart går mod efterår. Haven har nået sit mætningspunkt - frodigheden er total, planterne har bredt sig til siderne og vokset sig store i højden. Endnu pudses roserne af, og ærteblomsterne får stadig ærtebælgene klippet af for at forøge blomstringen. Vedbenden, der er så vigtig for frodigheden - ikke mindst i den vintergrønne have, har bredt sig, og må begrænses. Der er en særlig stemning, og man fornemmer, at højdepunktet er nået, og at det fra nu af langsomt vil handle om afvikling og forfald. Vi kan da stadig være heldige og have sol og lune dage i haven og meget af det forfald, som vil komme, vil ske med ynde og skønhed. Et klogt havemenneske har engang udtalt: `Vil du være lykkelig i din have, må du have forsonet dig med tanken om, at alt levendes uundgåelige og bestandige forandring - også at det visner og dør`.
På loppemarkedet i Ebeltoft fandt vi denne smukke hjortetunge-bregne, der nu er plantet i en stor jernurne, hvorved den løftes lidt op over skovbunden, og bidrager til den frodighed vi tilstræber.

I et bed har vi samlet nogle af de grågrønlige planter, der giver en særlig farvemæssig harmoni.

6 kommentarer:

 1. WOW ! Vilken underbar trädgård ! :) Kan inte sluta le.....Hit blir det återbesök !
  Elisabeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elisabeth
   Tak. Det glæder mig at du kan lide vores have. Vi har ikke ikke åben have igen før til vår engang.

   Slet
 2. Det er en utrolig frodighet i hagen deres, og hasselurten og steingangen er så flott.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Hej Ingeborg
  Tak, vi nyder også vores have året rundt.

  SvarSlet
 4. Himmel, for en praktfull hage! Den har dere virkelig lagt sjelen i. Et syn å nyte av. Takk for titten!
  Jannicke

  SvarSlet
 5. Hej Jannicke..
  Tak, Ja vi har arbejdet med haven gennem mange år, og har vel forsøgt at lægge sjæl i den. Velbekomme, det var hyggeligt, at du kiggede ind,

  SvarSlet