mandag den 10. august 2015

Gæster i haven.


I den fredfyldte have blev freden behageligt afbrudt af gæster hen over weekenden. Det er simpelt hen hyggeligt med så mange interesserede havefolk på besøg, og al den havesnak det giver anledning til.Lørdag eftermiddag blev der for alvor trængsel på stierne, da vi fik besøg af en busfuld mennesker fra Faaborg og Omegns Havekreds, der hyggede sig og snakkede haveoplevelser - det er helt tydeligt, at netop det sociale samvær på sådan en udflugt er det som kan samle så mange mennesker. Aftalen vedrørende besøget kom i stand, efter at jeg sidste forår var på besøg i havekredsen med et af mine foredrag.Vi har begge haft travlt med at gøre haven klar til åben have. Derfor er det jo dejligt, at så mange finder frem til os. Og det er tydeligt, at vores medvirken på TV omkring `Årets dejligste have 2015` har givet os megen reklame, ligesom min blog gør mange opmærksom på haven. Vi har denne weekend haft gæster fra mange egne af landet.6 kommentarer:

 1. Kære Inger og Jørn, tak for en dejlig oplevelse i jeres have. Vi var kun på kort visit og samtidigt med de mange fåborgfolk, så vi blev slet ikke færdige med at kigge og vil vende tilbage, når I åbner haven igen. Især tre ting betog os: niveauerne og den vandrende skygge - vi vil plante flere overstandere og samtidig ikke være så bange for at fælde i rette tid; balancen mellem det frodige vilde og det rolige, skulpurelle og samlende - det er smuuuuukt; indkørslen - sådan en må vi ha'!

  Vi blev væk fra hinanden, Lars og jeg, og Lars havde overrasket mig ved at købe porcelænsblomster, rosmarinpil og en thuja, jeg gerne vil have sortsnavnet på, hvis I har mulighed for det. Ligeledes vil jeg gerne vide, hvilke sorter husløg, I har. De er så små og fine og vi har burgersten i bålpladsen som kalder på løg.

  God sensommer i jeres skønne have
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   I skal være velkommen igen. Den lille porcelænsblomst er en Saxifraga urbium og rosmarinpilen hedder Salix repens` Rosmarinifolia´.
   Også god sensommer til Jer
   Jørn

   Slet
 2. Helt fantastisk trädgård ni har, hade verkligen varit trevligt att besöka. Hoppas att det kan ske någon gång!

  Med vänlig hälsning Ewa :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ewa
   Tak. Det ville være hyggeligt, hvis I kom her omkring engang.
   Venlig hilsen
   Jørn

   Slet
 3. I har også en fantastisk dejlig og inspirerende have. Jeg synes at det er sjovt og interessant når havekredse samler en busfuld haveinteresserede og kører afsted for at se "almindelige" haver, det er ikke noget der er tradition for i Københavns omegn.
  Det er berigende at få gæster i haven, jeg var helt høj efter jeg havde haft åben have 30 maj, det var så skønt med al den havesnak:-)

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth
  Tak. Ja, det er dejligt at have gæster i haven, og en god tradition af drage afsted i bus i samlet flok.
  Venlig hilsen Jørn

  SvarSlet