søndag den 3. januar 2016

Velkommen nytår.I den kraftige blæst, der trænger helt ind til marv og ben, bliver der rigtig luftet ud til det nye år. Tavlen er visket ren, og vi venter nu på, hvad det nye år har til os. Den gamle talemåde: `Når dagene længes og vinteren strenges` - har stadig sin gyldighed, og vi følger nu intenst, hvordan lyset dag for dag vender tilbage.Med lyset og varmen vil havens frodighed igen opstå. Og det er jo netop denne gentagelse af `underet`, der gør os forventningsfulde, glade og trygge.Lyset giver liv til haven, og er en betingelse for, at vi kan opfatte tingenes form og farve og fornemme havens stemning, hvilket påvirker sindet, og gør, at vi kan opnå ro og harmoni.


På de daglige ture rundt følger vi havens udvikling fra dag til dag og fra uge til uge, hvor skuespillet opføres med både det gammelkendte og med fornyelse.

Der vandes- og klippes så vi opnår en have med frodighed og stramme former. 


Og hen på sommeren kommer der gæster i vores `åben have`.De gamle drænrør er ikke helt vinterfaste, men måske er de aller smukkest her i deres forfald.

Den høje Salix helvetica er en dejlig lys og kølig kontrast til de øvrige grønne toner.Midterrabatten i vores indkørsel.
Godt nytår!
15 kommentarer:

 1. Det var en dejlig serie billeder fra jeres hyggelige have. Jeg kan så godt lide gangene med markstenene, de giver haven et spændende udtryk. Det er også smukt, når natursten møder fliser. Hvordan bekæmper I ukrudt mellem stenene?
  Godt nytår!
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna.
   Tak, der glæder mig, at du kan lide billederne. Vi har gennem årene haft stor glæde af vore markstensbelagte stier. Jeg holder stierne på den måde, at jeg om foråret skraber mellem stenene, og på den måde starter på en frisk. I løbet af sommeren bruger jeg en gasbrænder et par gange - og ellers hjælper de mange gæster med at `slide` på ukrudtet.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. I Like your garden so much! Best wishes for 2016!
  My new blog-URL: http://garten-no7.blogspot.de.
  Greetings, Vera

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vera.
   Thank you, we have ´HAVEN VED HEGNET 7´
   Kh. Jørn

   Slet
 3. I like your garden so much. Best wishes for 2016 to you!
  My new blog-URL: http://garten-no7.blogspot.de.
  Vera

  SvarSlet
 4. Jeg nyder jeres billeder hver gang. Blandingen af fritvoksende planter op mod de stramt klippede i kombination med både natursten og beton er så smukt :-)
  Godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Tak, det glæder mig. Ja, det er noget væsentligt det med det klippede mod det fritvoksende.
   Kh. Jørn

   Slet
 5. Det er nemlig hvad havearbejde også handler om: Eftertænksomhed og store tanker. Jeg håber meget på at besøge jeres smukke have i år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Janne.
   Ja, der går mange tanker gennem hovedet, når vi bevæger os rundt mellem det grønne. Det ville være hyggeligt at få besøg af dig i løbet af sommeren.
   Kh. Jørn

   Slet
 6. For en fantastisk flott hage. Her er det utrolig mye spennende som kanskje kan la seg kopiere og inspirere. Riktig godt nytt år. Hilsen fra Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Liv.
   Tak. Det glæder mig, at du finder vores have spændende. Du skal bare lade dig inspirere og kopiere alt hvad du vil.
   Godt nytår.
   Kh. Jørn

   Slet
 7. Uwielbiam ten ogród.Wszystkiego Dobrego w 2016 roku !!!

  SvarSlet
 8. Det er så skønt med sådanne billeder i denne mørke tid. Jeg besøgte jeres dejlige have for nogle år siden, det er vist på tide med et nyt besøg ��
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 9. Hej Lene. Tak. Det glæder mig at du har fornøjelse af billederne. Du skal være velkommen i den nye sæson.
  Mvh
  Jørn

  SvarSlet