tirsdag den 29. december 2015

En haves idé.


Der opstår en spænding mellem noget fritvoksende og noget klippet, der er en virkningsfuld kontrast, som kan være med til at tydeliggøre en haves idé.Ved at samle kuglerne i grupper opnås en hvis ro.Når jeg taler om havens idé, indebærer det nok en hvis efterrationalisering, for egentlig stod den mig ikke helt klart, da jeg i sin tid påbegyndte haven i dens nuværende form. Jeg var optaget af det med at klippe haven i form, og langsomt dukkede detalje efter detalje op, hvorved bed efter bed opstod, og en helhed dukkede frem.Lave hække blev til, som kunne dele haven lidt op i rum og på den måde gøre den lidt mere overskuelig.Et vigtigt element er de markstenbelagte stier, der jo først og fremmest er til at bevæge sig rundt på, men også adskiller bedene, og giver pause i plantevæksten.En del skulpturelle ting giver oplevelse og variation på turen rundt.


Vi venter mange gæster i den kommende sommer, hvor Inger står klar med sit lille plantesalg.Man kan ikke begynde for tidligt med at komme ud og se haver.11 kommentarer:

 1. Hej Jærn.Tak for mange dejlige billeder fra din skønne have.Bliver altid inspireret når jeg ser alle de flotte formklippede planter.Holder du nogle foredrag her på Sjælland eller Storkøbenhavn ?
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Nej, jeg har desværre ingen foredrag på Sjælland - kun rundt i Jylland og på Bornholm.
   God dag
   Jørn

   Slet
 2. Flotte bilder av en nydelig hage! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin.
   Tak, det glæder mig, at du kiggede med.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. Åh, så mycket vackra former!!1 Visst är det så att det formklippta kommer bäst till sin rätt tillsammans med vildvuxet...

  SvarSlet
 4. Hej Trädgård På Djupet.
  Du har ret det klippede og det uklippede fremhæver hinanden.

  SvarSlet
 5. Takker for et fint år her på bloggen. Koselig og lærerikt og ikke minst fantastisk vakre bilder :)jeg drømmer også om en ny vår med masse hagekos :)
  Har skaffet mange vintergrønne busker nå, og det er så vakkert med disse grønne plettene i hagen :)
  Beste ønsker til dere begge om ett godt nytt år.
  Hilsen Britt fra Bergen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Britt.
   Tak i lige måde. Ja, i denne tid lærer man at sætte pris på havens vintergrønne vækster.
   Godt nytår.
   Kh. Jørn

   Slet
 6. Thanks for sharing this blog its very informative and useful for use.

  หีฟิต

  SvarSlet