onsdag den 16. december 2015

Tænk på en sommer.


Tænk på en sommer, en tidligere eller den kommende sommer, men fyldt med sol, frodighed og varme. Det er godt at dykke ned i sine havefotos,  det luner på denne tid, samtidig med at det kan nære fantasien og drømmene om alt det, om det der var - og det, som skal komme.Jeg havde helt glemt disse Kongelys, der jo stod og lyste op langs stien. De sår sig, og dukker op hist og her, og bidrager på den måde  lidt til havens uforudsigelige `vildskab`.Jeg holder rigtig meget af at de tæppe- og pudedannende planter breder sig fra bedene og ud mellem stenene i stierne, og på den måde `bløder` det lidt op, og skaber en naturlig sammenhæng.


Græsserne med deres tekstur-agtige virkning kan sløre udsynet, og være med til at gøre turen gennem haven mere spændende, således at tingene åbenbares lidt efter lidt.De store Hosta-blade er jo en gave til havefolk, som ønsker frodighed og ikke bryder sig om bar jord.Med saksen i hånd kan der skabes mange detaljer, der kan virke som fokuspunkter flere steder i haven.Store træer giver hen over dagen vandrende skygge, og kan berige haven med stemningsmættede virkninger.En siddeplads, der indbyder til en fredfyldt væren midt i alt det sanselige.I urtehavens poetiske rod spiller farverne op. Den røde rose er Rosa Officinalis, apotekerrosen, der indførtes af munkene i middelalderen.

Forhavens mangfoldighed.

Rosen Lykkefund kravler op i paradisæbletræet, der på den måde bærer blomster både forår og sommer.Jeg synes, at de sølvgrå-grønlige farver giver haven en spændende variation.

Rosen Raubritter er ikke remonterende, men blomstrer dog en hel måned i juli - august.
7 kommentarer:

 1. Wunderschöne Gartenbilder. Ein Traum vom Sommer.
  Grüße, Anette

  SvarSlet
 2. Jørn, jeg kan sidde længe og bare blive betaget af din vidunderlig have...tak, for du er så inspirerende at kikke ind i.
  God jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe'.
   Tak, det glæder mig, at du har glæde af mine billeder og finder inspiration i dem.
   God jul.

   Slet
 3. Det var nydelige bilder og så frodig og flott beplantning du har overalt. Jeg likte også veldig godt dine stier med stein i hagen!
  God jul!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak, det er dejligt at høre, at du synes om vores have, som vi også selv er meget optaget af.
   Også god jul til dig.

   Slet