mandag den 11. juli 2016

Igen - igen.


Det bliver let til gentagelser, når jeg skriver om haven og viser billeder derfra - og det er efterhånden stået på gennem seks år. Alligevel har jeg mange følgere - dagligt mellem 300 - 500 fra hele verden, der kigger med på bloggen. Gamle følgere er faldet fra undervejs, og nye er kommet til. Og det giver mig stadig en stor glæde og tilfredsstillelse både at skrive og fotografere, så jeg fortsætter nok nogle år endnu.Vores have har mange små detaljer - opstillinger, hvor materialerne gerne skulle harmonere og spille op til planterne i bedet, og derved skabe spænding, variation og gøre turen gennem haven mere afvekslende


.Forleden klippede jeg vores storkenæb lidt ned, især Geranium `Rose Clair` var blevet lang og ranglet. Det resulterer i, at de forskellige storkenæb giver en ny blomstring, når vi vender tilbage efter ferien. Medens det stod på, gik jeg og tænkte, at planter jo egentlig er udstyret med en slags 'intelligens' - den bekymrer sig om slægtens fortsættelse, og skaber en ny blomstring med efterfølgende frøsætning.


Vi er glade for vore lave hække - her en takshæk, der er med til at skabe rum og  give struktur i haven, samtidig med at den er en god støtte for stauderne.

Hver sommer har vi glæde af midterrabatten i vores indkørsel, der er beplantet med tørketålende planter som timian, origanum, romersk kamille, blågræsser o.m.a.. Hen over sommeren er der gang i saksen - der er altid noget, som  trænger til at blive klippet, så formen strammes op. Og egentlig er det et dejligt afslappende arbejde - næsten meditativt - man sidder midt i alt det grønne, og er til.
Netop nu blomstrer hortensiaen Annabella med sine gulgrønne skærme. 

En have er en drøm, der er gjort til virkelighed.


10 kommentarer:

 1. Igen og igen, ja kaere Jörn du kan visa dina bilder hur många gånger som helst, vi tröttnar aldrig att se dem! Din trädgård är så ovanlig och ovanligt vacker och inspirerande. Många tankar till dig och Inger från Margareta och Carl-Johan som hoppas komma över Kattegatt i augusti.

  SvarSlet
 2. Kære Margareta og Carl-Johan.
  Tak for Jeres kommentar, den glæder mig meget. Vi håber, at få besøg af Jer i august.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 3. jeg glæder mig altid over dine indlæg, selvom det måske ikke er så tit jeg lægger en kommentar - så tak fordi du har tænkt dig at fortsætte :-)

  SvarSlet
 4. Hej Sussi
  Tak for din søde kommentar, den glæder mig meget.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 5. Hej Jørn
  En have er gentagelser - og man bliver aldrig træt af at kikke på dine billeder. Jeg kan kikke på dem igen og igen, og se nye ting hver gang.
  Mange hilsner,
  Line

  SvarSlet
 6. Hej Line
  Ja, set på den måde har du jo ret - en have er gentagelser, år efter år gentager man tingene i den rytme som man gjorde sidste år og forrige år og gentager det næste år. Det er vel delvis derfor, at vi finder ro, glæde og tryghed i havearbejdet.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 7. Hej Jørn

  Bliv du ved med at skrive og fotografere i mange år, da vi er mange der nyder at følge med. Jeg bruger gerne nogle af de fif du har skrevet om på din side, så vi er mange der finder inspiration på siden. Hav en skøn sommer!

  SvarSlet
 8. Hej Maria
  Tak. Det er da dejligt at høre, at du finder fif og inspiration på min side. Jeg ønsker også dig en god sommer.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 9. Hej Inger og Jørn.
  Har lige læst i MJA om hærværket i jeres flotte have. Det er helt uforståeligt, hvem der kan finde på det. Er det mon misundelse over den flotte have eller blot ondskab. Jeg føler virkelig med jer og jeg har hentet mange gode ideer hos jer. Glædeligt at høre, at I fortsat vil åbne haven. Kærlig hilsen Henriette

  SvarSlet
 10. Hej Henriette
  Tak for de venlige ord. Ja, det er også ubegribeligt for os, hvad motivet for hærværksmanden har været.
  Kh. Inger og Jørn

  SvarSlet