fredag den 28. oktober 2016

Efterårsdage.


Der er glød i farverne her i slutningen af oktober, men i glæden over skønheden blander der sig også noget vemod, for vi har jo forlængst sagt farvel til sommeren, og hvad vil vinteren mon byde på?Jeg har gået og samlet lidt sammen på nogle 'granitskulpturer', der stod noget spredt rundt i haven. De kommer nok mere til udtryk nu, hvor der er samling på dem.Hostabladene er så smukke lige nu,  her umiddelbart før de klasker sammen, og siger tak for i år. Et klogt havemenneske har engang udtalt: "Vil du være lykkelig i din have, må du ha` forsonet dig med tanken om alt levendes uundgåelige og bestandige forandring - også at det visner og dør".

Den lille japanske lærk har en farvemæssig opblussen, her før den taber nålene.
Lige nu ligger løvet i havens gange. Det dufter dejlig krydret, og rasler hyggeligt når man går rundt. Eftersom vi ikke har græsplæne, er det ikke noget problem - det kan bare blive liggende. Måske fejer vi det sammen på et tidspunkt - måske blæser vinden det ind i busketterne, hvor det kan lune om bunddækkeplanterne i vinter, hvorefter de formulder til foråret og indgår på den måde i havens cyklus.
6 kommentarer:

 1. Det er en fantastisk smuk billedserie. I har mange fine kunstværker i haven, og det er helt sikkert en god ide at flytte rundt på dem engang imellem. Samlingen af kunstværker gør sig godt, sikkert også fordi de har en "fællesnævner" i form af den runde figur på toppen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 2. Nydelige bilder fra en flott have!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna. Tak. Det er sjovt at flytte rundt på tingene, det giver fornyelse. Kh. Jørn

   Slet
  2. Hej Lisbeth. Tak, vi nyder selv haven meget her med efterårsfarverne.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. Fina höstbilder! Gillar gången med de röda bären och alla fina skulpturer och krukor som passar in i eran fantastiska trädgård!
  Ha det gott!

  SvarSlet
 4. Hej Merja. Det glæder mig, at du kan lide mine havebilleder. Ha det godt.
  Kh Jørn.

  SvarSlet