tirsdag den 11. oktober 2016

Foredrag på Bornholm.


Inger og jeg var i den forløbne uge en tur på Bornholm i forbindelse med, at jeg holdt foredrag i Haveselskabet Bornholm på Rønne Bibliotek om 'Den klippede have'. Vi havde en smuk udsigt, hvor vi boede - ud over tage i Gudhjem til Østersøen, og ude i horisonten kunne man ane Christiansø.Vi oplevede stormvejr, og genså dejlige landskaber og smukke byer.

På vore ture rundt på øen fandt vi nips til haven - små støbejernsfigurer, der allerede nu har fundet deres plads derude.


Vi har en svaghed for de små afbrydelser mellem planterne, som vi opnår med de små figurer. Inger mener imidlertid, at vi nu har nok af den slags, og det er måske rigtigt - alt med måde.Lidt granitsten fandt vi også. Vi så rigtig mange sten, som vi havde lyst til at tage med hjem, men det begrænser jo sig selv.Jeg har for nylig også holdt foredrag i Løgumkloster Havekreds og vi var dagen efter en tur i Højer, hvor vi fandt denne drypsten, som har stået under et tagudhæng og samlet regndryp. Den er nu placeret hjemme i haven mellem alle de andre detaljer.


Rundt i haven har vi mange andre fuglebade. Her er det dog en frø, der har indtaget 'badekarret'.Vi har plantet en ny takshæk til erstatning for den gamle buksbomhæk, der blev ødelagt.4 kommentarer: 1. Wonderful garden, mysterious ...

  SvarSlet
 2. Hello, I'm french so please excuse my mistakes :)
  I'm in love with your garden, your blog is inspiring ! I'm just beginning my garden in an old garden... and i'm looking for the name of one of your trees, (https://1.bp.blogspot.com/-NoYrhmKEOjs/V_uxxPfS3MI/AAAAAAABZC8/p8Gc4wbq1ywln0U8IqWgo_r7fKPSCKSmQCLcB/s1600/DSC_0037.JPG) in this picture, the tree in the middle of the picture, with those lovely round leaves ! Can you tell me his name ? Thanks a lot, please continue this blog ! Wonderfull garden !!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi and thanks.The tree is a Cercidiphyllum japonicum 'Pendula'.
   Vh. Jørn

   Slet