fredag den 27. januar 2017

For de gamle som faldt -


At dykke ned i sine fotos på denne tid af året, hvor haven 'ligger brak', kan give sindet et løft, samtidig er det muligt at kigge flere år tilbage og konstatere, at der er sket forandringer gennem tiden. Og sådan må det jo være, haven er en levende organisme, hvor tingene gror og må holdes i ave, nye idéer opstår, og noget må vige for at noget nyt kan realiseres.Buksbomkugler man har 'opfostret' helt fra stikling, og har klippet og plejet i årevis, er undertiden blevet angrebet af en svampesygdom - eller på anden vis ødelagt - hvilket kan gøre ondt lang ind i sjælen. Men billeder viser, at man kommer videre, og finder erstatning for det tabte.


Den lille barokhave i buksbom blev angrebet af svampesygdom, og er nu genskabt i taks.Indrømmet, billedet kan virke lidt arrangeret. Vi brugte det som fødselsdagshilsener til familie og venner for år tilbage.

Skumblomst, Tiarella er en smuk og poetisk bunddækkeplante i skovbundagtige bede.


Fra forhavens kvadratiske bede, som også har undergået store forandringer gennem årene.
Gennem alle årene har saksen været et vigtigt redskab til at holde haven i form.

13 kommentarer:

 1. Så vackert! Rena dröm trädgården med alla de olika och spännande formerna. Förstår att saxen får jobba hårt:)
  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merja.
   Tak. Der er undertiden travlhed med saksen, men der er ikke noget mere beroligende end at sidde med saksen og forme de mange små og større skulpturer.
   Også god weekend til dig.

   Slet
 2. To je nádhera!! Pozdravuji z Prahy.Michaela

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zahdadni. Jeg kan desværre ikke læse teksten - men jeg siger for en sikkerheds skyld tak.

   Slet
 3. Hej. Sikken en masse gode billeder og hvor er der mange flotte motiver i jeres have. Den er så utroligt velplejet, kan godt forstå, at saksen er et vigtigt redskab! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte. Tak. Det er jo altid dejligt at gå rundt med kameraet og indfange forskellige udsnit.

   Slet
 4. Jeg synes din bruk av buksbom er fantastisk! Måten du bruker den til å framheve andre blomster, de runde formene i ulike størrelser som skaper harmoni og ro, dette blir jeg inspirert av! Kanskje jeg skal prøve meg på å ta noen stiklinger og se om jeg får laget noen kuler selv... hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin. Tak. Ja, buksbom er en fantastisk dejlig plante til at skabe grønne elementer, og at opnå ro og harmoni med de omkringstående planter. Det er sjovt at tage stiklinger og få rod på dem.

   Slet
 5. Hei. Har fulgt bloggen deres lenge, og jeg lar meg stadig inspirere. Har også en del buksbom i hagen. Etterhvert vil de vokse seg større. Hagen deres oser av harmoni og ro. Det prøver jeg å få til i min egen hage. Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 6. Hej Hanne-Lise.
  Det glæder mig, at du følger min blog og lader dig inspirere, som du skriver. Nogle af de største værdier ved en have er netop harmoni og ro, der er balsam for sindet.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet
 7. Jeg kan forstå, at I flere steder erstatter buksbum med taks. Derved undgår I jo også sygdomme, da taks vel stort set aldrig bliver angrebet. Er taks lige så god og nem at formklippe som buksbum?
  Der er mange smukke detaljer i jeres have.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 8. Hej Elna.
  Ja, det er årsagen til at vi har valgt taks frem for buksbom. Taks er fremragende at klippe og forme, men vi har dog stadig en stor mængde buksbom, som regelmæssigt bliver klippet.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet
 9. Det prøver jeg å få til i min egen hage. Hilsen Hanne-Lise.


  แตกใน xxx

  SvarSlet