tirsdag den 14. februar 2017

Havens vinterdragt.


Havemennesker må jo som alle andre førsøge at komme bedst muligt gennem vinteren. 

Når man går i sin have om sommeren og kommer til at tænke på den lange vinter, der ligger forude, kan den synes helt umuligt at komme igennem. Vinterens mangel på lys og farve derude, kan stemme sindet i mol, men lige nu ligger resterne af den seneste sne og lyser lidt op, og vi befinder os i midten af februar - så nu kan vi vel snart få has på denne vinter.Sten, fuglebade, granittrug og meget andet kan være med til at give vinterhaven struktur - så der også nu kan være noget at se på.


De stedsegrønne, klippede strukturer giver liv i haven.


Vintergækkerne har forlængst stukket hovederne frem.Vore mange formklippede planter eller lave hække, der deler haven op i rum, indeholder geometriske former som kugler, kegler, spiraler og firkanter, som kan være med til at fortælle om havens design og idé. Disse klippede flader og former kan udgøre spænden kontraster til fritvoksende, uklippede arealer. Stedsegrønne træer og buske kan i vintertiden bidrage med tiltrængte grønne indslag i forskellige nuancer.
6 kommentarer:

 1. Hei. Tenk å kan ha en hage som er så flott om vinteren som deres er. Den grønne basis er viktig, og som jeg prøver å få til i min lille hage. Ønsker dere en fin dag. Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 2. Hej Hanne-Lise.
  Tak. Du har ret, den grønne basis er vigtig året rundt. Du ønskes også en god dag.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet
 3. Når man ser jeres have her om vinteren kan man næsten ikke forstå der er plads til mere om sommeren, så fin er den.
  Smukke haverum og gode kig på alle årstider. Selvom du formklipper rigtig mange af de stedsegrønne virker det aldrig højtideligt eller pompøst, men legende, let og muntert. Det kan jeg godt lide!
  Tak for dejlige billeder!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 4. Hej Ulla.
  Jeg er rigtig glad for din kommentar. Du nævner alt det, jeg har tilstræbt i haven - netop ikke gøre den højtidelig og pompøs og at man gerne må fornemme glæden ved at gå i haven.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet
 5. Jeres have er bare smuk hele året rundt. Jeg har virkelig stor respekt for det kæmpe arbejde i laver i haven. Nu håber jeg at det lune vejr kommer så det kan blive behageligt at være ude. Hygge herfra med ønsket om en skøn havesæson.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila.
   Tak. Vi er også meget glade for vores have, der har betydning for os året igennem, men naturligvis mest om sommeren, hvor det er rart at være derude, og hvor idéerne står i kø. Vi ønsker også dig en skøn havesæson.

   Slet