fredag den 21. februar 2020

Tidlige forårsfornemmelser.


Kigger man sig om i haven, er det forår - uanset hvad kalenderen siger. Vi har mellem regnbygerne været ude og rydde lidt op. Det milde vejr lokkede os ud, og det var en rar fornemmelse at være i gang igen. Vi har aldrig været så tidlig ude og begynde på forårsarbejdet som i år, haven har som oftest ligget stivfrossent hen på denne tid. Foran os ligger der forhåbentlig en en lang, god havesæson med en passende blanding af varme og væde - og ikke ekstreme tilstande med for meget af det ene eller det andet. 

Det er jo ikke uden en hvis bekymring man følger den klimatiske udvikling - februars rekordstore regnmængder, der har givet mange oversvømmelser med ødelæggelser til følge. Her i Silkeborg behøver vi blot at kigge til søerne og Gudenåens store vandmængder, der går over deres bredder, og hvad vi ellers erfarer via TV om tilstandende landet over.Dette er udsigten fra vores vindue mod teressen. Inden for sidder vi og nyder alle vores måltider. Og der skal ikke mange solpletter til, før vi lokkes ud.Vores tidligst blomstrende Rhododendron hedder praecox og blomstrer allerede nu, mod normalt i midten af marts.


Potteplanten 'Pletter i luften' klarer åbenbart vinteren igennem uden at fryse ned.Kæmpeverbena er lige klippet ned og er klar til en skyde op til en ny blomstring.Husfred, der er tæppedandende, visner normalt ned om vinteren, men har indtil videre klaret sig igennem med sin grønne farve.Den vintergrønne have.


15 kommentarer:

 1. Hei Jørn.
  Ja, det er tidlig, veldig tidlig. En gjør seg noen tanker. Her regner og regner det og det blåser kraftig.
  Jeg tør ikke begynne i hagen enda, og om noen dager er det meldt kuldegrader.
  Flotte bilder fra hagen og "pletter i Luften" har også overvintret her. Så har vi hatt en mild vinter til nå.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne-Lise.
   Her har det regnet voldsomt i formiddag, så der stod blank vand på stierne. Der er meget der er længere fremme end normalt. Hvis vi får mere vinterlige tilstande, er der et og andet vi lige skal have dækket.
   God weekend
   Jørn

   Slet
 2. Så mange fine bilder fra din vinter/vårhage! Her har vi heller ikke hatt vinter enda, men ettersom de truer med frost neste uke, har jeg valgt å vente med ryddingen. Men plantene ser ikke ut til å ha samme innstilling. De viser seg nesten en måned for tidlig. Ha en god helg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe.
   Tak, jeg er jævnligt rundt med kameraet. Jeg må medgive, at får vi frost, har vi et og andet, der er så langt fremme, som skal dækkes til.
   God weekend
   Jørn.

   Slet
 3. Den vintergrønne have er smuk, og jeg tror, vi fremover kommer til at plante flere og flere vintergrønne buske og stauder. Vi skal jo have noget kønt at se på, når vi ingen sne får, der kan pynte haven.
  Det er ikke sjovt for de husejere, hvis haver og i værste fald huse er oversvømmet. Her på vestkysten er vi mest plaget af blæsten, der rusker i træerne og slider på klitterne.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 4. Hej Elna.
  Ja, det er en god idé at plante stedsegrønne, der kan pynte om vinteren, og de er jo også smukke, hvis de får et drys af sne. I er, som du siger, udsatte på Vestkysten i denne tid. Det er jo et dramatisk landskab, hvor det helt foregår på naturens præmisser.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet
 5. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Cetak Buku Umroh Haji wish you deign to visit my website, thank you :)

  SvarSlet
 6. Thank you for the good information and very helpful. That's very interesting. I like all the things you share and see your beautiful creations, greetings from Admin kata kata mesra I hope you can visit and comment on my website :)

  SvarSlet
 7. Thank you for the good information and very helpful. That's very interesting. I like all the things you share and see your beautiful creations, greetings from Admin kata kata mesra I hope you can visit and comment on my website :)

  SvarSlet
 8. thanks for your great information

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 11. I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality
  wordpress
  blogspot
  youtube
  កាស៊ីណូ

  SvarSlet