søndag den 15. november 2020

Efterår.

Tilføj billedtekst
HAVEN VED HEGNET.Efteråret i haven handler meget om æstetik - den flygtig skønhed, det langsomme forfald.
Fra den lave sol opstår der lysstriber mellem træernes stammer. Uden de høje træer ville vi ikke opleve disse 'koglerier' i havens bund.

Skønhed i forfald - forfald i skønhed.

Vi nyder den krydrede duft af det nedfaldne løv, der får lov at blive liggende indtil en efterårsstorm fejer dem ind i bedene, hvor de indgår i havens cyklus - til jord skal du blive.


 


6 kommentarer:

 1. Jeg sidder her og bliver i alvorlig tvivl m.h.t. om maj virkelig er højdepunktet i din have, som du skrev i det forrige indlæg. Der er da i hvert fald hård konkurrence om den førsteplads, for dine efterårsbilleder er bare så skønne.
  Alene de smukke lysvirkninger fra den lave sol og de mange fine høstfarver giver et helt andet perspektiv, og jeg bliver så glad ved at se alle finurlighederne. F.eks. det lille "vindue" i Thujahækken, eller rønnebærrene der har lagt sig til hvile mellem pikstenene og uglen der ser forventningsfuldt op. Men bedst af alt er næsten "hækken" ud mod vejen i sit høstskrud. Det er genialt at lave sådan en velkomst til en have hvor så meget andet skønt er gemt men ikke glemt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Hver årstid har jo sin charme. Når jeg synes, at foråret er højdepunktet skyldes det selvfølgelig, at det er længe ventet. Tak for dine venlige beskrivelse af vores have.
   Venlig hilsen
   Jørn

   Slet
 2. Smukke billeder! Der er en helt fortryllende stemning over nogle af billederne, især på billederne med de lange kik, hvor solens stråler rammer efterårets gyldne løv, eller der ligger en svag dis over haven. De lange kik får haven til at se så stor ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 3. Hej Elna.
  Det glæder mig det du skriver om mine billeder. Både have og foto optager mig meget og en gang imellem går det op i en højere enhed. Ja der er flere som synes, at haven ser støre ud en den i virkeligheden er.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet