søndag den 3. juli 2011

Duftende roser i en regnvåd have


Vi havde regn fra morgenstunden i går, lørdag. Det meste af tiden en stille og blid regn, men ind imellem også noget voldsommere. Også en sådan dag kan man da opleve en egen stemning i haven, man skal blot være klædt på til det. Der er som om det hele forstærkes derude, havens friskhed, dens lyde og dufte. Det blev til adskillige omgange rundt med kameraet for at indfange noget af den stemning, der er ved en have i regn.Rosen er Coral Dawn og  til titlen på indlæget mener jeg at have ladet mig inspirere af Lorcas digt "Duftende roser i våde spanske haver". Jeg har læst det for mange år siden, men kan ikke finde det nogen steder. Kan nogen mon hjælpe?Et billed, taget ud gennem vinduet, men gang på gang lod jeg mig lokke ud med kameraet godt beskyttet under jakken.Også dette billede er taget ud gennem vinduet. Så voldsom regn havde vi heldigvis ikke ret meget af.  Den stille regn indbød som sagt til mange ture rundt i havens grønne rum.


Først på eftermiddagen havde vi besøg af fem havinteresserede damer fra Sjælland. Besøget havde været aftalt for lang tid siden og de tog vejret med godt humør. Det blev da til to omgange haven rundt, hvor imellem vi opholdt os inden døre. Vi havde tændt op i brændeovnen for at gøre det lidt hyggeligt - og hyggede os, det gjorde vi. Det blev til rigtig meget havesnak, før gruppen brød op for at drage videre til et sommerhus ved Skive, hvorfra de næste dag skulle videre ud og se nye haver.Af gæsterne modtog vi en stor, fin buket blomster og dette fine mosaik-skilt med navnet på nærværende blog.
Begge dele kreeret af Lone fra Krea-krampen, der var initiativtager til turen og dens "rejseleder".Helt ind under tagudhænget var der vådt, vådt.Men planterne befandt sig godt - struttede af sundhed og velvære efter passende temperaturer og regn i rigelige mængder.                             Enkle linier og former er en god kontrast til alle de fritvoksende planter.Jeg ved godt, at jeg gentager mig selv i både ord og billeder, men det kan næsten ikke siges for ofte, at sten og planter klæder hinanden - også i regnvejr.Med detalje føjet til detalje udgør det jo en have, hvor man også gerne skal opleve helheder. For mig behøver det ikke at være det store farvebrag, også det stilfærdige rummer stor æstetik og poesi.                                 Den lille "burger med løg" står år efter år og lever sit helt eget liv.Det samme gør den lille klippede Kryptomeria japonica i sit bed, omgivet af mange andre vækster - lave som høje, hvilket giver liv og variation.                              Et andet parti med sten og planter.                              Rosen Bonica omgivet af lavendler.Jeg er meget fascineret af den lille staude Elfenbensklokke, som vi købte på Sofiero ved Helsingborg for mange år siden.Rosa helenae "Lykkefund" blev flyttet for et par år siden, men har nu samlet kræfter til at blomstre igen.De markstensbelagte stier bliver glinsende og opnår nogle mere mættede toner i regnen.                              - og fuglebadene bliver fyldt op.                                - og jeg valgte at gå endnu en tur rundt med kameraet.

12 kommentarer:

 1. Hvor ser din regnvåde have dejlig ud :-) Det lyder som et rigtig hyggeligt besøg i havde i går.

  SvarSlet
 2. Super stemningsfuldt.....haven er mere fortættet i regnvejr - på en eller anden vis.
  Mvh

  SvarSlet
 3. Nærmest smukkere i regn...... eller ihvertfald lige efter regn :-)

  SvarSlet
 4. Frodig grönska i regn - verkligen rogivande. Dina kullerstensgångar kommer verkligen till liv när de är regnvåta...Lite som i Japan där man vattnar sin trädgård innan gästerna anländer.

  ha det bra, Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 5. Ja hjälp vad det regnade igår! Men det behövdes! Så härligt frodigt och grönt det är hos dig, fint också i regn, alltid så roligt att se bilder från din fantastiska have!
  Hälsningar från
  Katarina

  SvarSlet
 6. Din have er bare så skøn, så regn klæder den også ;-)

  SvarSlet
 7. Ja , haven er vidunderlig ogsaa i regn, og den friske duft af muld er helt livsgivende, men jeg kommer til Danmark i naeste uge, saa nu maa I godt bestille lidt sol. Jeg har jo laest om skybrud i Danmark, og haaber virkelig at taget paa mit sommerhus har kunnet 'tage' det, det er nemlig et graestag.
  Hyggeligt med alle dine gaester fra Sjaelland, men din have er virkelig ogsaa et besog vaerd.
  Kh Jane

  SvarSlet
 8. Kære Jørn & Inger.
  Igen mange gange tak for sidst og for jeres kæmpe gæstfrihed. Normalt er jeg ikke til at skubbe ud i regnen, men at "nyde rundt" i jeres have med en paraply på skulderen, var en helt særlig eksotisk oplevelse og I kan nok ikke være det mindste i tvivl om vi havde en pragtfuld weekend.
  Godt vi havde en tidsplan, ellers havde vi sikkert fjollet rundt endnu :-)
  Kæmpe hilsner
  Lone

  SvarSlet
 9. Er "burger" är så fin, faktiskt ännu finare våt än torr och Coral Dawn ser ut som en riktig marsipan ros - se där vad regnet kan göra!

  Här växer ogräset alldeles för mycket på grund av allt regnande, det skulle jag kunna vara utan ;-)

  Hälsningar
  Åsa

  SvarSlet
 10. Igen fantastiske billeder fra din have, det bliver om muligt en endnu mere sansemættet oplevelse. Sten, trug og bladformer træder frem på nye måder, kan sandelig godt forstå at du måtte tage flere runder :o)

  Også en meget fin mosaik Lone har lavet til dig, hun kan altså noget den quinde...!! Jeg kan TYDELIGT høre snakken gå, på paraplybilledet og tør vist også afsløre at damerne næste dag udtrykte stor begejstring for din have :o)

  SvarSlet
 11. Your garden looks so lush and green. The rain adds to the "rainforest" feel! How long is your growing season where you are?

  I hope you are enjoying your summer.
  Cheers,
  Michael

  SvarSlet
 12. Looks wonderful, even in the rain! Sorry that I can't speak Danish.
  Best wishes, Charlotte

  SvarSlet