søndag den 1. juli 2012

Det enkle - det smukke.


Det er spændende at gå helt ned i de små detaljer. Når man går tæt på denne sødgræs, må man undres over den skønhed man finder. Fordelingen af disse linjer virker jo ret avanceret, gennemtænkt og harmoniske. Og så er bladene forskellige, der findes vist ikke to blade, som er helt ens. 


Det er ikke så underligt, at allerede de gamle grækere lod sig inspirere af naturen og fandt frem til at benytte sig af `det gyldne snit`, hvor man fandt ind til størrelsesforhold, som gav en fin harmoni i deres arkitektur.


Stregfordelingen minder mig om gammeldags olmerdug, hvor kvinderne på landet sad ved deres væve og skabte brugsting med en fin sans for komposition i stregfordelingen og farven på en flade.
 På  malerskolen lærte vi at trække streger ved hjælp af en stregtrækker (pensel) og lineal. Ud over det tekniske, lød opgaven  samtidig på at skabe noget smukt og harmonisk i forskellige stregtykkelser og farver fordelt på fladen.
Derfor er jeg så fascineret af at finde disse smukke blade på en græs i haven, der i den grad viser smukke eksempler på stregfordeling.


Vi har igen haft en dejlig weekend med mange gæster i vores åben have. Gæsterne bevæger sig rundt i haven, småsnakkende og kigger sig omkring og nyder tilsyneladende det de ser. Vi får i hvert tilfælde megen ros for haven. Mange påstår at de får inspiration og ideer med sig herfra. Der bliver snakket planter og plantesammensætninger og stillet mange spørgsmål. Unge og gamle kom hertil fra mange forskellige steder i landet, og vejret var perfekt til havebesøg.


                                 Den hvide lupin udstråler noget enkelt og smukt.
Pæonen `Sarah Bernhardt` kan vel ikke kaldes enkel, men udstråler noget uendelig smukt.                             De små runde i den firkantede krukke er Heber.                                 Haveinteressen kan ikke indpodes for tidligt.

Rødkålsplanter til pryd og nytte.
Det lille `vindue` bliver mere og mere spidsbuet.Der er også gået gotik i skulpturen.


9 kommentarer:

 1. Smukt som altid. Herligt at vejret også var med jer denne week-end.

  Nogle gange er det først når jeg har taget et foto af en blomst/plante at jeg opdager hvilke smukke detaljer der gemmer sig derinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Ja, det er rigtigt, der er som om, det at opleve haven gennem søgeren øger opmærksomheden på alt det smukke.

   Slet
 2. Hej. Det var godt, at havegæsterne kunne lide, hvad de så. Ud fra billederne du viser her på bloggen, så er der meget inspiration at hente i jeres have. Det er meget smukt og jegkan også godt lide stregerne i græssen. Det er fantastisk, hvad naturen kan præstere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte

   Ja, det er en stor fornøjelse at have gæster i haven. Vi har naturligvis først og fremmest haven for vores egen skyld, men at opleve så mange positive gæster, der har glæde af det de oplever i vores have, er med til at forhøje vores haveglæde.

   Slet
 3. Många fina ideér får man;) Vad är det för röd fin blomma på bilden i mitten? Jättefin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annica

   Den røde blomst er en kranslilje. Jeg sidder i sommerhuset lige nu, og kan ikke huske navnet på den, men jeg kan vende tilbage med navnet senere.

   Slet
  2. Hej Annica

   Den røde blomst er en kranslilje. Jeg sidder lige nu i mit sommerhus og kan ikke huske navnet på den, men jeg kan vende tilbage med det senere.

   Slet
 4. tak for kikket i din have, det var skam en dejlig weekend, men jeg satte fokus på min egen have med ALLE de projekter som jeg skal have lavet ;) så det blev desværre ikke til nogle havebesøg rundt omkring i det danske land ;(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Det er jo rart at få klaret nogle af de mange ting, der trænger sig på. Vi har planer om at komme ud og se nogle haver, nu vi er ovre åben have for denne gang.

   Slet