tirsdag den 26. juni 2012

Haven begynder i detaljen.


Det er altid spændende at gå ned i detaljen og haven er jo simpelt hen bygget op af detaljer, hvor detalje efter detalje ruller sig ud, indtil der opstår helheder - og forhåbentlig harmoniske helheder.


Her til morgen havde vi besøg fra DR P4 Østjylland, der sendte live fra vores have kl. 09,15 hvor Inger og jeg fortalte om løst og fast om glæden ved vores have og arbejdet hermed, i anledning af vores åben have arrangement i den kommende weekend. Det var en dejlig overraskelse da de ringede i går og spurgte, om de måtte komme forbi og lave en udsendelse. De havde fundet vores have via Haveselskabets fortegnelse over festivalhaver og vi håber, at det giver os lidt ekstra reklame, så der er rigtig mange mennesker, som finder frem til vores have.


De to unge journalister var netop optaget af de mange detaljer de mødte på turen rundt i haven.


Midterrabatten i vores indkørsel er vel på sit højeste, med de mange blomstrende timianplanter, der er krøbet ud mellem stenene.
Men naturligvis handler haven jo først og fremmest om helhederne, der oven på den megen regn er præget af stor frodighed.


Selv i frostsprængte krukker er der stadig muligheder.
        Havens grå toner har også deres berettigelse.
                     Naturens enkle og smukke design.
Kejsertræet var længe om at springe ud i foråret, men nu står det med sine store hjerteformede blade.
I baggrunden en fennikel på vej op - også krydderurter kan være dekorative og falde fint ind sammen med prydhavens planter.
Grønne toner: Rhododendron´s nyvækst, mørk søjletaks og i baggrunden den sølvagtige pilebladede pære.


                   Rundt ad stierne - igen og igen.


6 kommentarer:

 1. Spændende med besøg af TV, den udsendelse ville jeg gerne have set, men jeg vidste ikke, at det kom.
  I får nok rigtig mange besøgende i weekenden.
  Jeg har haft åben have dagligt siden i lørdags, og efterhånden som vejret bliver bedre, kommer der flere besøgende. I dag har vi haft 20, så jeg er godt tilfreds.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var P4 vi var på, altså radio, men den er jo meget aflyttet, så det kan godt give en del gæster i haven. Det er da fint med 20 besøgende på en hverdag.
   Kh Jørn

   Slet
 2. Sikken overraskelse :) Hvor står jeres have flot lige nu, jeg må bestemt ud og se den, men nok ikke i denne omgang.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja, haven bugner af frodighed lige nu. Det har været velgørende med al den regn, og lige nu (fredag) ruller tordenvejret ind over os med nye skyller. Til weekenden mere tørvejr og varme, så det skulle jo være perfekt til åben have.
   Kh Jørn

   Slet
 3. Selvfølgelig skal jeres have da i fjernsynet, og mon ikke besøgstallet får endnu en tak opad!!? Ønsker jer en forrygende åben-have week-end.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det var ellers "kun" dampradioen vi var i, men den kan nok også give en del besøgende. Tak, vi har også travlt med at gøre haven klar.
   Kh Jørn

   Slet