fredag den 19. oktober 2012

Havens små vandpytter.


Rundt om i haven har vi mellem dens mange sten placeret en del fuglebade / vandsten. Vi forsøger at få dem til at falde harmonisk ind i de forskellige omgivelser.

Det overstående billede viser det valgte sted, hvor vi i dag placerede det senest anskaffede fuglebad. Formålet med de mange "vandpytter" er jo dels at opleve fuglenes og frøernes glæde ved at tage sig et bad, men samtidig synes vi, at fuglebadene falder naturligt ind mellem havens sten og dermed kommer til at virke som en dekoration, der skaber liv i bedene når vandet spejler himlens lys.

Her er fuglebadet så placeret på sin fremtidige plads. Dens røde farve fortæller at granitstenen indeholder en del jern, og egentlig gør det vist ikke noget, at den adskilder sig som et selvstændigt element.
Fuglebadet indgår i en af havens mange uregelmæssige stenkanter. Når stenene er sat på denne måde er det fordi jeg finder det mest naturligt, i modsætning til en lige række af sten i samme størrelse, som kan minde om et gebis, der står og griner.
På turen rundt møder vi andre fuglebade, som er placeret yderst i bedene.
Ved stranden finder vi disse hulsten, hvor både fugle og insekter kan få sig en tår vand.
 Hulstenene lader vi også indgå i stenbelægningen i gangene.
De store fuglebade, der er hugget i granit køber vi forskellige steder.


8 kommentarer:

 1. Hvor er I altså kanongode til at få det til at se naturligt smukt ud, og hvor er de små vandhuller skønne. Sjovt at frø lige blev fanget på billedet, mens den var i sit badekar:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak. Det er netop vigtigt for os, at få de små arrangementer til at se naturlige ud i sammenhæng med haven, og vandhullerne har vi rigtig megen glæde af.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Alltid like vakkert og gjennomtenkt!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingrid.
   Tak. Lidt gennemtænkt er det måske, men meget af det vi foretager os er nu ret spontant og impulsivt, hvorefter vi overvejer resultatet og ændrer det måske lidt.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. Flot med alle de fuglebade, måske skulle jeg ønske mig et i julegave, og tage en tur til stranden for at finde hulsten. Det har jeg vist sagt før, men det er ikke blevet til noget endnu. Det må være et vinterprojekt.
  Tak for turen rundt.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, et fuglebad ville være en god julegaveide og hulstenene fra stranden er jo gratis. I må have gode muligheder for spændende strandture derovre på Samsø.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Men guuud , de är ju överallt! Inspirerad att plocka in fler i min trädgård. Men det är ju så coolt med alla stenar överallt och jag gillar verkligen den ojämna stilen. Snyggt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annica
   Ja, vi har dem mange steder disse fuglebade, og det ville da være dejligt om jeg kan inspirere dig. Vi holder rigtig meget af kontrasten mellem de hårde sten og de bløde planter.
   Kh. Jørn

   Slet