torsdag den 16. oktober 2014

Fredfyldt have.


Den fredfyldte have er fyldt med sanseoplevelser - farve, form, dufte, fuglesang, lys, luft, bevægelse og det er alt sammen med til at give totaloplevelsen af en levende have. Lysets bevægelse gennem havens frodighed frembringer den magi,  man kalder `vandrende skygge`. Snart en lysplet her og snart der - lige nu ligger området her i skygge, for et øjeblik siden var det derovre. Den lette sommerbrise tager i træernes grene og bevæger de høje græsser og stauder.Snart en lysplet her og snart der. I denne vekslen mellem lys og skygge trives mennesker og planter, men for at fænomenet kan opstå kræves der træer - store letløvede træer, der kan virke som havens loft og derved være med til at skabe fornemmelsen af rum.Haven er til for menneskenes skyld - for deres trivsel og velvære, både fysisk og psykisk. Den grønne farve er den dominerende, og kigger vi i farvepsykologien fortæller den os, at den grønne farve virker beroligende på det menneskelige sind, derfor får man det simpelthen godt ved at opholde sig i haven, hvor sindet finder ro og kommer i balance. De daglige vandringer ad havens stier fører rundt til fredfyldte steder.Knopurt og gråbynke - en kølig forgrund til røde roser.


Inger viser gæster rundt i haven.Samspillet mellem de grønne toner er som et stille stykke kammermusik uden de store udladninger.
Rosen Raubritter er ikke remonterende, netop derfor skatter vi dens smukke form, farve og lette duft særligt højt i den månedstid, den blomstrer.Løvhytten af vedbend kigger vi ud på daglig fra vores plads bag terrassedøren, hvor vi indtager vore måltider. En stor del af planterne er stedsegrønne, hvorfor der kun er små forandringer hen over de vekslende årstider.

5 kommentarer:

 1. It's always a pleasure to be here! Thank your!
  All my best
  Elisabeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Elisabeth
   Thank you. You are always welcome to drop in.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Tak for en fredfyldt tur, nu vil jeg gå ud i min egen have.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth
  Velbekomme. Ha`en god dag i haven.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 4. hi,, i like to visit this site,, have a nice day :)

  SvarSlet