fredag den 19. december 2014

Sommer er nu sommer.


En vintergrøn have er hvad det er - men sommer er nu sommer.
Alt hvad man tænker og foretager sig omkring haven handler jo stort set om sommerhalvåret. Vinteren er god til planlægning. Jeg har gennem årene samlet artikler og især billeder af haver til inspiration. Adskillige ringbind har jeg fyldt med det materiale, der opstod når jeg `slagtede` årgang efter årgang af haveblade, som blev lagt i plastlommer som en essens af det mest interessante af alle de gode idéer og inspirerende materiale. Mangen en vinter har jeg fundet disse billedhavebøger frem og haft glæde af dem - billeder fra mange lande har således været med til at inspirere og forme vores have.Mange idéer er vore egne, der opstår spontant medens man færdes derude, og blander sig med de idéer, der er kommet til os ude fra.

Inger fandt disse jernurner ( 2 stk.) hos en marskandiser i Silkeborg. De var hvidmalede og stammede fra `en sydfynsk herregård`, hed det sig. Vi valgte at give dem en gang sort rusthindrende maling så de ikke virker så anmasende, og synes nu, at de falder helt fint ind i havens bede. Rosen, der er plantet deri hedder Tommelise.Kærmindesøster har det med at så sig forskellige steder og kan derved være med til at give haven lidt `vildskab`, så alt ikke virker så planlagt.Havens vækster ligger lag på lag i mange etager - helt op til trætoppene.Lyset er en vigtig del af havens magi.


Små dekorative `dimser`er som skabt til at blande sig i havens mikrokosmos.Den lille franske madonna bidrager med noget sart og poetisk.


For mange år siden fandt vi disse kantede sten, som vi lod indgå i sammensætning med de bløde buksbomkugler.

De klippede strukturer er blevet en passion. Det giver ro i sindet at klippe dem og holde dem i form.

Den gamle zinkvandkande bidrager med en fornemmelse af en romantisk tid.


8 kommentarer:

 1. Hej. Det var dejligt at kigge på alt det grønne, jeg kom helt til at glæde mig til foråret, hvor alting pibler frem og får fat. Det bliver spændende hvordan næste sæson bliver. I år har jo været helt fantastisk solrigt og sommerligt. Også glædelig jul til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja alle de grønne nuancer gør haven til et godt sted at være. Det er altid dejligt, at kunne glæde sig til en ny sæson derude. Foreløbig skal vi lige have haven godt i gennem vinteren - foreløbig er vi jo sluppet nådigt. Og nu går det mod lysere tider.
   Glædelig jul.
   Jørn

   Slet
 2. Merry Christmas to you and your wife also I love your gardens and I hope to visit from Seattle Wa. USA

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Anonyme
   Thank you. Merry Christmas to you too.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. Olá amigo, hoje quero agradecer a Deus pelo dom da sua vida, e desejar a você e sua família
  um feliz e santo Natal, cheio de saúde e alegria!!!
  Que seu coração esteja preparado para receber o Menino Deus!!!
  Um grande abraço, Marie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak for din hilsen. Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Hallo Jorn,

  Ihre Berichte und die Gartenbilder haben mich den Sommer über begleitet und erfreut. Ich wünsche Ihnen und der Familie frohe Weihnachten. Beginnen Sie das neue Jahr gesund, ich freue mich auf neue Gartenideen die vielleicht im Winter geplant werden.
  Gleichzeitig grüße ich alle "Dänischen Blogger", auch Sie erfreuen mich mit den wunderschönen Gärten und tollen Ideen.
  Gertraud aus Bayern

  SvarSlet
  Svar
  1. Hallo Gertraud
   Tak. Det glæder mig mege,t at du kan lide mine havebilleder. Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
   Kh. Jørn

   Slet