tirsdag den 12. maj 2015

Maj - kulde.


Majkulde gør laderne fulde, sagde man engang, og det gælder nok stadigvæk. Trods det kølige majvejr udvikles haven vist som den plejer - masser af frodighed i bedene og rigtig mange farver fra Rhododendron.Kærmindesøster har det med at så sig, så der ret hurtig opstår store plamager af den, der bidrager godt til havens `vildskab`.Krybende læbeløs blomstrer i øjeblikket i bunden af rosenbedet, hvor den har fundet sig til rette. Den er stedsegrøn og har vinteren igennem dækket jorden. Tilsyneladende trives både roser og bunddækkeplanten og lever i samdrægtighed. Rosen er Bonica , der er rigt blomstrende fra slutningen af juni, og indtil frosten sætter ind, men lige nu kan man se, at den savner varme.Koreansk viol blomstrer i et af stenbedene. Den breder sig langsomt ved såning, men ikke så voldsomt som alm. Martsviol, der kan udvikle sig til ren ukrudt i f.eks. stenbede.Mahoniaens blomst markerer sig flot inde i halvskyggen.Skovtulipanen dukker pletvis op forskellige steder i haven.

Den lille uldpil, Salix lanata, i sin skål, er lige ved at springe ud med sit smukke grågrønne løv.


Ramsløg og i bagved brogetbladet skvalderkål i sin krukke.Bag vores madonna blomstrer lige nu skovmærke, der ret hurtig dækkes af større planter.Troldemasken fandt vi sidste år på Bornholm.


Buksbomhækken havde et grimt angreb af svamp, hvorfor jeg valgte at grave to buske op. Det gav et stort hul i forløbet, og som midlertidig løsning stillede jeg krukken med den kegleformede buksbom - efter at have gået og kigget på det, tror jeg, den skal stå der permanent.
6 kommentarer:

 1. Snyggt snyggt snyggt! Så mycket att se och upptäcka:)
  Ha det gott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merja
   Tak - hyggeligt at du kigger med.

   Slet
 2. Hej Jørn
  Tak for fine billeder. Jeg er nysgerrig efter at høre navne på to af dine planter, hvis du kan være behælpelig. På billede nr. 16 (eller nr. 6 efter magnoliaen) står der et lysegrønt træ til venstre - hvilket er det? Som amatør gætter jeg på en lærk, men er det rigtigt? Der står i forgrunden til højre et træ, som ligner en fyr, men hvilken ?
  På forhånd tak for hjælpen
  Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina
   Du har ret, det er en troldlærk med snoede grene. Jeg klipper den af og til for at den ikke skal blive for stor. Jeg har ikke navnet på fyrren, det er en dværgart podet på en stamme,

   Slet
 3. Som altid en fornøjelse at komme med rundt i jeres have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stationsforstander
   Det glæder mig, at du synes om turen.

   Slet