fredag den 29. maj 2015

Inger og Jørn klar til Havefestival 2015.


Haven er ved at være klar til at tage mod gæster til  Havefestivalen i weekenden. Vi går lidt ud og ind mellem regnbygerne. Haven lider absolut ikke af vandmangel, det hele står friskt og frodigt, hvis man skal finde noget positivt ved det kølige vejr, skal det nok være, at vore blomstrende Rhododendron ikke så hurtig `brænder af`.


Den røde Rhododendron er en Yakushimanum-hybrid, `Morgenrot`. For fire år siden klippede jeg den ned fordi den havde stået under et træ, hvor den fik for lidt lys, og var blevet deform. Nu er træet fældet, og formen er genoprettet. Den strutter af `velvære`, og er en god kontrast til alt det grønne.
12 kommentarer:

 1. Vi glæder os til at kigge forbi på søndag.

  SvarSlet
 2. God fornøjelse med Havefestival, jeg håber vejret bliver bedre.

  SvarSlet
 3. Tak - ja vejret er jo ret afgørende.

  SvarSlet
 4. Takk for "rundturen", og lykke til med åpen hage idag.:-)
  Håper været blir bra, her øser det ned..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin og Lars
   Velbekomme. Vi havde to rigtig travle og dejlige dage. Der kom mange gæster, der hyggede sig og syntes om hvad de så. Vejret var ikke for godt - regnbyger og blæsende lørdag og lidt bedre om søndagen.

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. sorry, ich habe Probleme mit dem "Googlekonto", sollte dieser Versuch wieder schief gehen (doppelt oder Antwort löschen - bitte ignorieren).

  ich möchte mich trotzdem wieder einmal melden. Es ist für mich und meine Gartenfreunde immer wieder ein Erlebnis, bei jedem Bericht etwas Neues zu entdecken.
  Für das Wochenende gutes Gelingen und viele interessierte Gartenfreunde.
  Gertraud

  SvarSlet
 7. sorry, ich habe Probleme mit dem "Googlekonto", sollte dieser Versuch wieder schief gehen (doppelt oder Antwort löschen - bitte ignorieren).

  ich möchte mich trotzdem wieder einmal melden. Es ist für mich und meine Gartenfreunde immer wieder ein Erlebnis, bei jedem Bericht etwas Neues zu entdecken.
  Für das Wochenende gutes Gelingen und viele interessierte Gartenfreunde.
  Gertraud

  SvarSlet
 8. Hej Jørn og Inger.
  Tak fordi I åbnede havelågen til jeres billedskønne have. Det var en stor oplevelse, at se den i virkeligheden og fordybe sig i alle de mange fine detaljer. Vi snakkede om, at der er en fin balance i de små nips rundt omkring. Det er en stor kunst, at det ikke tipper over og bliver for meget. Ellers så vi jo en frodig grøn og helt igennem fantastisk have, fyldt med delikate detaljer og kreative idéer, lige til at stjæle. Fx har vi aldrig før set den meget indbydende måde I solgte havens overskudsplanter på.... Det var jo faktisk stillet op som i den fineste blomsterbutik. Så det var jo meget svært ikke at blive fristet. Det er helt klart en idé jeg vil tage til mig, til når jeg selv har åben have sidst i juni måned. Det var sørme godt I havde fået mobile pay i hvert fald:-) Også idéen med lysthuset med spejlet har jeg lyst til at stjæle. Det har jeg tænkt på før, når jeg har set billeder af den, men den er jo vidunderlig i virkeligheden..... og det lille vindue i hækken, hvori I har lavet en hylde/vindueskarm. Det er en rigtig sød idé. Jeg vil prøve at eksperimentere med at lave contoneaster-stiklinger, og jeg har jo i forvejen en plan om at lave pigstensstier i min have, og det blev jeg bekræftet i endnu engang, er et rigtig stort ønske. Dog er jeg nødt til at kombinere det med betonsten, da jeg er dårligt gående pga. hoftedysplasi. Men det kan sikkert også blive rigtig fint.
  Tak for rigtig god inspiration. Vi kørte hjem til Sønderjylland fyldt op med rigtig gode oplevelser. Tak for jeres gæstfrihed.
  Kærlig hilsen Malene
  og også en lille hilsen fra Helle (Blomsterhatten). Helle har været nødt til at droppe bloggen pga. sin dumme ryg, der ikke kan holde til computertid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Tak for de smukke ord. Det glæder os, at I havde en god oplevelse og kunne finde inspiration og idéer. Hyggeligt at I kiggede herop.

   Slet
 9. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  SvarSlet