mandag den 1. juni 2015

Åben have.


Det er en fornøjelse at holde åben have - dejligt at møde så mange haveinteresserede og positive mennesker, der går på opdagelse efter inspiration og gode idéer - eller simpelt hen for at opleve haveglæde. De finder måske et par planter i plantesalget, der bringes hjem i haverne, hvorved planterne spredes i alle retninger, idet der kom mennesker fra mange egne af landet - også fra Norge og Sverige.Vi kunne godt mærke at vores medvirken  på TV havde givet os en del reklame, undertiden var der trængsel på stierne.


Ind imellem måtte man finde ly for regnen.

Den kinesiske træpæon blomstrede i dagens anledning.- og den lille Madonna var på sin vante plads.En del lod sig friste til at købe en sødskærm (spansk kørvel) med hjem - nu, hvor den står med sine smukke hvide skærme. Interessen for den blev ikke mindre, når vi fortalte, at bladene er velegnet til urtesnaps, hvor de giver en fin anis-smag og en smuk lysegrøn farve.


En en myrtebladet gedblad i sin skål.Et lille oliventræ.I skovbunden lyser blomsten af ramsløg og brogetbladet skvalderkål op.Vi har igen åben have den 20.- 21. juni 2015, hvor haven vil have et helt andet udtryk.


12 kommentarer:

 1. Kan godt forstå at I havde mange havegæster - jeres have præsenterer sig utroligt smukt lige nu med de blomstrende rhododendron, allium og andet til at garnere alt det grønne. Flot !

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frk. Anemone
   Ja, en overgang lignede det lidt af et tilløbsstykke - og det er jo herligt. Rhododendron dominerer lige nu med deres stærke farver, senere tager mange andre ting over, og der kommer lidt mere ro på.

   Slet
 2. Tak for turen i jeres vidunderlige have. Dejligt at kunne sidde og nyde billederne, når jeg nu ikke selv har været ude at se og opleve åbne haver. Til gengæld har jeg haft mange havegæster i min egen have, noget jeg nyder i fulde drag. Det er dejligt at dele haveglæden.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Velbekomme. Du har ret, det er dejligt med mange gæster i haven - og det med at dele sin haveglæde.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. Det var hyggeligt, at besøge jeres have. Og den der snaps man kan lave af sødskærm lyder spændende.

  SvarSlet
 4. Hej Stationsforstander
  Det var hyggeligt, at I kiggede ind. Snaps på sødskærm kan absolut anbefales.

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Hei Jørn og Inger. Så hyggelig at det var en vellykket helg med åpen hage, på tross av det ikke alt for gode været. Vi skal ha åpen hage helgen 20-21 juni, og onsdag 24. setter vi så kursen mot Silkeborg, sammen med et par venner. Torsdag har vi tenkt oss en tur til vestkysten, men er det mulig å komme en tur innom og se haven og hilse på dere på fredag på dagtid. vi skal bo på Scandic og er like i nærheten. Ville helst sendt dere en mail, men kan ikke finne igjen mailadressen. Vår er fortsatt: eirin-lars@hotmail.com.
  Hilsen Eirin og Lars

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin og Lars
   Tak for jeres hilsen. Jeg har sendt jer en mail som svar.
   Venlig hilsen
   Inger og Jørn

   Slet
 7. Hvor dejligt at I havde godt besøg trods det halvdårlige vejr. Gæsterne var garanteret ovenud tilfredse ved synet af jeres smukke have... og nu med skilt! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, det var dejligt med de mange gæster og de gav udtryk for, at de kunne lide det de så i haven

   Slet
 8. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

  SvarSlet