tirsdag den 23. juni 2015

De kom fra nær og fjernt.


Det var som sædvantlig et vellykket åben have arrangement med mange glade og interesserede mennesker. Lørdag var en lille smule mat og vejeret var heller ikke for godt, men søndag eksploderede det nærmest, og gæsterne strømmede til. Vejret var godt, solen kom frem og det var stille vejr. Oven i det hele havde vi søndag en busfuld havefolk fra Varde Havekreds, og det var oprindelig årsag til, at vi valgte at holde åben have denne weekend, når vi alligevel var hjemme, og haven var ordnet. 


En gæst gav udtryk for forbavselse over at finde en have som vores, midt i et almindeligt villakvarter. Fra vejen kunne hun godt se, at trappen førte op til noget særligt, men efterhånden som haven foldede sig ud, undrede hun sig over at finde den netop her. Men hvorfor ikke? Jeg kender eksempler på en del spændende byhaver, selv om jeg kender mange flere af den modsatte slags. Man skaber jo sin have, der hvor man bor, ud fra de intentioner, den fantasi og skaberglæde man har. Også i byerne - og måske især der, kan der være behov for fredfyldte oaser. Jeg indrømmer, at store landbohaver kan præstere større formater, hvor man kan praktisere begrebet `lånt landsskab`, hvor man åbner op og inddrager engdraget, skovbrynet eller søen i havens totaloplevelse.

8 kommentarer:

 1. Haven ser så hyggelig ud. Håber jeg kan komme forbi i august, når I igen har åben have.

  SvarSlet
 2. C'est superbe, félicitations

  SvarSlet
 3. Det er så koselig med hagevandring og besøk i hagen. Virkelig en flott hage.

  Vivi

  SvarSlet
 4. Hej Viviann
  Tak. Det var virkelig hyggeligt med så mange gæster.

  SvarSlet
 5. Ja, der er sandelig liv på havegangen! Hvor må det være herligt at holde åben have på den måde og dele sin interesse med andre "havetosser". Fuldt fortjent med al den interesse for jeres smukke have. :o)

  SvarSlet
 6. Hej. Det var sørme flot med så mange besøgende og sikke mange glade ansigter. Det er da så herligt at dele sin have og haveglæde med et åben havearrangement og ekstra herligt, at I så fik så mange besøgende.

  SvarSlet