lørdag den 18. juli 2015

Midt i juli.


De klippede cotoneaster-kugler holdes stramt klippede sommeren igennem. De står midt i haven og danner en gruppe, hvorved de er ret markante. Jeg påbegyndte dem i 1987, hvor jeg tog nogle skud af Cotoneaster `Dammeri`, stammede dem op, og gav dem en støttepind. Kuglerne blev ret hurtig etableret, hvorefter jeg har klippet dem regelmæssigt hver sommer siden.Havens stenbelagte stier er et anden markant element, der snor sig gennem alt det grønne, og adskiller bedene.

Haveglæde hænger uløseligt sammen med livsglæde. Det at gå i haven giver utroligt meget i form af personlig tilfredsstillelse, glæden ved at være kreativ, at bruge sin fantasi og det at se resultatet af sine anstrengelser er berigende, og taler både til psyken og kroppen. Det er ikke alt, som lykkes i første omgang - den æstetiske sans sættes på prøve, og undertiden må tingene ændres eller gøres helt om. Haven er et langtidsprojekt og man bliver vel aldrig færdig med den, hvilket vel dybest set heller ikke er meningen. Det ville være kedeligt at stå med en fuld færdig have, uden at kunne lege med nogle flere af alle de mange spændende muligheder som havearbejdet rummer.

Vigtige siddepladser midt i urtehaven, hvor vi ofte på sommermorgener nyder dagens første måltid. Her mellem alle sanseoplevelserne - alt det visuelle som form og farve, alle duftene,  bierne summen og fuglenes sang, samler vi vitaminer til sjælen.


Vi har tilstræbt en romantisk stemning, der blandt andet spiller på plantevalget og havens lys- og skyggevirkning.
Mange grønne nuancer giver rolige og harmoniske farvevirkninger.


Stille og fredfyldt stemning i den `vandrende skygge 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar