fredag den 17. juni 2016

Åben have i Silkeborg.


Vores have har mange detaljer, der langsomt er vokset frem, gennem de 35 år vi efterhånden har udviklet vores 1000 kvm. have.Vi syners selv, at vores have har stemning i det mangfoldige planteliv, der udfolder sig i urtehaven.Vi er ikke plantesamlere i gængs forstand. Det handler mest om at sammensætte smukke planter i et naturligt og æstetisk sammenhæng.Vi tilstræber at undgå bar jord.Et net af markstenbelagte stier fører gennem haven.


Vi spiller på kontrasten mellem havens klippede og fritvoksende planter.Sten efter sten blev samlet i markstensbunkerne hos omegnens landmænd, og indgik i havens mange stier. Græstørv og jord, der blev gravet op ved det arbejde, blev til hævede bede langs stierne, og gav os en mere spændende have.


Velkommen til åben have i Silkeborg.


10 kommentarer:

 1. Jeg nyder i høj grad, at sidde og se på billederne af de forskellige bladformer og farver i har i jeres skønne have :-)
  Det er så smukt samen med naturstenene på stierne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi. Tak, det glæder mig, at du kigger med.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. ich würde sofort kommen
  wenn ich nicht so weit weg wäre
  wunderschön....

  wünsche noch ein schönes WOCHENENDE
  BIS bald die BIRGIT aus TIROL

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgit. Jeg kan godt se, at du har lidt langt for at besøge os, men du kan så følge os på bloggen.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. Der er en fantastisk stemning i jeres have. Jeg ville kunne sidde i timevis ved cafebordet og nyde alle de fine detaljer og ikke mindst alle markstenene.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna. Ja, en stor del af havelivet bør netop være, at sætte sig og nyde omgivelserne.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Åh så synd att er have inte ligger i Malmö (eller i närheten... ;o) Hade så gärna vandrat omkring där, så mycket att se och uppleva. Nåväl, hoppas nu ni får en riktigt härlig Open Have i helgen!
  Underbara bilder, så lockande....
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katarina. Ja, det er ærgerligt. Det kunne være hyggeligt at få besøg af dig.
   Kh. Jørn

   Slet
 5. Önskar att jag hade kunnat komma och se er underbara trädgård! Älskar era kullerstensstigar, det vackraste som finns!
  Kram Elin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elin. Det havde også været hyggeligt at få besøg af dig - du min navnesøster - vi bør på et tidspunkt besøge hinandens haver.
   Kh Jørn

   Slet