søndag den 12. juni 2016

Inden for hækken.


Her inden for hækken lever Inger og jeg vores haveliv. Hækken er lige klippet for første gang i år, og står derved stramt i sin form.
Den bølgede hæk er tænkt som en stor grøn organisme, der omslutter haven på to sider. Vi bor på en hjørnegrund og haven er ca. 1000 kvm.Hækkens planter er Kranstop, Stephanandra incisa, der lige nu står med små hvide blomster.Mod baghaven har vi valgt yderligere at have en takshæk for dels at give læ og dels for at hindre indkig. Ikke fordi haven skal være hemmelig. Vi har hen over sommeren mange gæster, der er ude og se haver for at få idéer og inspiration til deres egen have.
I takshækken har vi lavet et rum, hvori der er plantet en kuglespidsløn - blot for variationens skyld.

Inde over hækken ses ret store lysåbne træer som vi plantede for ca. 25 år siden. Fra venstre ses en askbladet løn, en sydbøg og en atlasceder. Træerne er med til at give en behagelig "vandrende skygge" hen over dagen.Lige nu blomstrer Dronningebusken samt Syrenen ved siden af.


Endnu kommer posten hver dag, så vi, om ikke andet, kan modtage vores daglige avis.Vi var rundt og ordne haven lidt, før vi i lørdags havde besøg af bestyrelsen af Mariagerfjord havekreds, der var rundt og planlægge næste års sommerudflugt.


Crampe cordifolia er en stor staude, der lige er begyndt at blomstre, om få dage står den som et brus over staudebedet.


4 kommentarer:

 1. Fine bilder fra en inspirerende hage !
  Vi ser fram til å kikke innenfor hekken igjen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og vi ser frem til I kommer.

   Slet
 2. Vilken fantastisk trädgård ni har! Vad glad jag är att jag hittade denna blogg, som ju dessutom har samma namn som min fast på danska! :-)
  Kram Elin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elin.
   Tak. Det er jo sjovt, at der findes en svensk 'Trädgårdstid'. Det er først nu at det går op for mig. Trädgårdstid 0g Havetid er værdifuld tid i menneskers liv.
   Kh. Jørn

   Slet