onsdag den 22. juni 2016

Efter regn.


Søren Nielsen, en journalist fra Midtjyllands Avis, der er ved at forberede en artikel til weekendens avis om vores have, kunne tydelig se, at dette afsnit af haven rummer inspiration fra England. Andre steder i haven stødte han på japansk inspirerede indslag, og han kunne også se, at vi havde været på haverejser og  der oplevet, blevet inspireret,  og lånt elementer fra klippede barok- og renæssancehaver. Alt dette klemt sammen på vore 1000  kvm. har udløst en tæthed og frodighed, som møder gæsterne til vores åben have arrangement i weekenden.De sidste dages regn har rigtig sat skub i havens vækster, så frodigheden nu er total. Jeg har altid ment, at det er vigtigt at en have har en stil, men endnu vigtigere er frodigheden og mangfoldigheden.

Inger og jeg har haft travlt de seneste dage med at gøre haven klar.Plantetætheden dækker al jorden, hvilket bevirker, at ukrudtet har vanskelige vilkår.Urtehaven med det 'poetiske rod' er skabt i de gamle hævede bede.

Kæmpeslør, Crampe cordifolia står lige nu som et brus over staudebedet.De markstensbelagte stier snor sig gennem haven, så man altid kan komme tørskoet frem.
Klatrehortensia behøver ikke at klatre, men kan dyrkes som en busk, der står og lyser op mellem andre buske.En portal kan markere, at man bevæger sig fra et rum ind i et andet.

Velkommen til at gå på opdagelse i
HAVEN VED HEGNET.

4 kommentarer:

 1. WUNDERSCHÖN
  so ROMANTISCH WILD
  ich liebe das,,,

  wünsche noch einen schönen ABEND
  bis bald die BIRGIT aus TIROL

  SvarSlet
 2. For en fantasisk hage du har skapt. Så frodig med sjel og ulike temaer. Spennende å få en reportasje om hagen i avisen. Lykke til med åpen hage. Håper riktig mange får gleden av å besøke oasen:)
  Hilsen Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jannicke. Tak. Vi glæder os også, og håber på mange besøgende.
   Kh. Jørn

   Slet