fredag den 30. juni 2017

Kunsten i haven.


I går var vi på besøg hos kunstneren Laila Rask Pedersen, hvor vi fik lov til at gå på opdagelse i hus og have. Det var en utrolig oplevelse. Overalt hvor man færdes møder man Lailas meget personlige og udtryksfulde værker. Den flotte søjle på billedet stammer fra siden på en kakkelovn. Madam Blå er skåret lige igennem, og den anden halvdel optræder på en tilsvarende søjle på den anden side af døren.Visse af værkerne kan virke helt surrealistiske, og undertiden lidt sakralt - hen mod noget kirkeligt, men oftest understøttet af humoren.Man overraskes af et kig ind i et lille kirkerum.Laila fortæller at hun fortrinsvis arbejder med raku-keramik/mosaik. De sidste ti år har jeg været meget optaget af "omformuleringer". Det vil sige, at jeg med udgangspunkt i en eksisterende (gerne kasseret) ting laver ændringer og tilføjelser. Dette gør, at man efterfølgende ser tingene som noget skulpturelt. Jeg arbejder med historier, erindringer og fortæller om liv.Igen noget kirkeligt. Er det tavlen med salmenumrene? 

Et mystisk væsen - en samurai måske?


Små fine ornamentale værker - igen mod noget kirkearkitektur- agtigt.
Nogle graner er skåret ned, og deres kroner er nu erstattet af gamle lysekroner.

Så er der redt op for natten midt i havens poesi.


En utrolig livagtig -- nåe nej, det er jo Inger.

I Lailas have smelter skulpturer og planter sammen til en eventyrlig oplevelse af fantasi, kunstnerisk udtryk, skønhed, poesi og humor.
Jeg kan stærkt anbefale at besøge Laila, ring i forvejen på tlf. 31776353 og aftal et besøg. Entré kr. 30.

Laila Rask Pedersen
Tejlgårdsparken 156
8882 Fårvang

Hjemmeside: laila,raskpedersen.dk


10 kommentarer:

 1. sikke mange spændende og finurlige ting i den have, der kan man vist gå rundt i timevis (hvis man får lov) Den blå glasbæk kunne jeg næsten ikke "bladre" forbi.... måske skulle jeg på stranden og samle strand-glasskår til min egen tørre bæk, bare sådan lidt hist og pist... jeg kommer vist tilbage til dette indlæg og kigger lidt mere, tak fordi I tog os med

  SvarSlet
 2. Hej Sussi. Ja, der var meget, der kan inspirere. Hvis du vil samle strand-glasskår til en bæk skal der godtnok mange til - det var hyggeligt at du fulgte med på turen rundt.

  SvarSlet
 3. Sikke et spændende sted! Sælger hun sine ting?

  SvarSlet
 4. Hej Susanne. Ja tingene er til salg.

  SvarSlet
 5. Fantastisk tur at komme med på i en helt igennem kunstnerisk have. Meget smukt. Jeg ser mange forskellige kulturer blande sig i denne haves installationer, og tænker at det må være inspirerende for jer, der også dyrker kunsten på hjemme-matriklen.

  Tak for rundvisning!
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Velbekomme. Ja, du har nok ret i, at flere kulturer havde blandet sig ind i Laila´s udtryk, men det der slog én var den sprudlende fantasi og skaberglæde.

   Slet
 6. Det var en forrygende tur i en spændende og yderst kreativ have. Så meget personlighed til stede. Kan forestille mig at man må se stedet flere gange, for at få alle finurligheder med. Tak for turen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja, du har ret. Det er så overvældende og utrolig meget, især inde i boligen, hvorfra jeg ikke fotograferede. Velbekomme.

   Slet
 7. det var hyggeligt at du fulgte med på turen rundt.


  แตกใน xxx

  SvarSlet
 8. I really like your post good blog on site,Thanks for your sharing.

  ดูหนัง

  SvarSlet