mandag den 30. september 2013

Farvel september.


September har været en utrolig smuk måned med masser af godt vejr til aktiviteterne i haven. Også til turene rundt med kameraet. Den har på alle måder fyldt meget - også på min blog fylder den godt op. Det er med en smule vemod man siger farvel til september, for den har også været fyldt med god belysning til mine billeder - billeder med fornemmelsen af den sidste rest af sommer.
I toppen af den gamle træstub har en lille Cotenaster horizontalis
etableret sig i løbet af sommeren. De små selvsåede individer har det med at dukke op forskellige steder i haven. Denne skal nu have lov til at blive. Det kunne være nærliggende at forme den som et bonsaiagtig lille træ.
Vi har sommeren igennem haft mange små træer i skåle og krukker stående rundt i haven, hvor de nu kunne falde naturligt ind i omgivelserne. Jeg tager altid mine forholdsregler når vinterhalvåret nærmer sig. Oftest stille jeg dem ind til husmuren, hvor de normalt er rimelig beskyttet.- men med sidste vinter i erindring, har jeg tømt et af bedene i urtehaven for store gamle stauder. hvor nu de små træer kan overvintre trygt. De er taget ud af skålene, da de flest af dem alligevel skulle plantes om til foråret.

Bagerst står en del Hosta som vi har delt og plantet i potter, så de er klar til salg til næste sommers gæster.
Træernes blade er så småt begyndt at drysse ned.4 kommentarer:

 1. Dejlig billedkavalkade. I sær var der et vidunderligt lys på mange af billederne.
  Dine plantespyd er rigtig fine.
  Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak for kommentaren. Ja, det er dejligt at arbejde med lyset i sine billeder - det lys, der er en betingelse for alt liv i vore haver og på vores klode i det hele taget.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Hej Inger og Jørn.
  Jørn som altid - flot og spændende at følge dine indlæg.
  Ove og jeg tænker om i vil komme forbi og overnatte her, når du skal holde foredrag
  d. 16. oktober. I skal være velkommen til det i hvert fald. Kærlig hilsen Alma og Ove.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alma og Ove.
   Tak for jeres venlige tilbud og undskyld, at jeg ikke har fået svaret før. Vi kom først hjem i aftes efter en uge i Toscana. Jeg sender jer en mail.
   Kærlig hilsen
   Inger og Jørn

   Slet